Tvillingstjärna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tvillingstjärna, varianter, uttal och böjningar av tvillingstjärna

Tvillingstjärna synonym, annat ord för tvillingstjärna, vad betyder tvillingstjärna, förklaring, uttal och böjningar av tvillingstjärna.

Vad betyder och hur uttalas tvillingstjärna

Tvillingstjärna uttalas tvill|ing|stjärna och är ett substantiv.

Ordformer av tvillingstjärna

Singular

tvillingstjärna
obestämd grundform
tvillingstjärnas
obestämd genitiv
tvillingstjärnan
bestämd grundform
tvillingstjärnans
bestämd genitiv

Plural

tvillingstjärnor
obestämd grundform
tvillingstjärnors
obestämd genitiv
tvillingstjärnorna
bestämd grundform
tvillingstjärnornas
bestämd genitiv

Tvillingstjärna är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tvillingstjärna

  1. Calvera är smeknamnet på 1RXS J141256.0+792204, en så kallad ensam neutronstjärna, det vill säga en neutronstjärna utan nebulosa, tvillingstjärna eller pulserande radiokälla – fenomen som normalt associeras med neutronstjärnor. Calvera avger nästan all sin utstrålade energi i form av röntgenstrålning. Avståndet till Calvera beräknas till 625 ljusår, men med stor osäkerhetsfaktor. (källa)
  2. Den utdragna längden av den observerade ljuskurvan visade en anmärkningsvärt enhetlig nedgång med 0,01 magnituder per dag med början ca 60 dagar efter upptäckten. Översatt till andra enheter, är det nästan exakt 77 dagars halveringstid, vilket är halveringstiden av 56 Co. I standardmodellen för typ Ia supernovor, bildas ungefär en solmassa av 56 Ni och slungas ut från en vit dvärg som tillskott från en tvillingstjärna och höjs över chandrasekhargränsen och exploderar. Detta 56 Ni sönderfaller med en halveringstid på ca 6 dagar till 56 Co, och sönderfallet av kobolt ger den energi som utstrålas av supernovaresterna. Modellen ger också en uppskattning av luminositeten för en sådan supernova. Observationerna av SN 1972E, både vad gäller maximal ljusstyrka och takten för ljusstyrkans avtagande var i paritet med dessa förutsägelser, och ledde till en snabb acceptans av denna degenererande explosionsmodell. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.