Uppklarning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppklarning, varianter, uttal och böjningar av uppklarning

Uppklarning synonym, annat ord för uppklarning, vad betyder uppklarning, förklaring, uttal och böjningar av uppklarning.

Hittade 2 varianter av ordet uppklarning:

Vad betyder och hur uttalas uppklarning

Uppklarning uttalas upp|klarn|ing och är ett substantiv.

Uppklarning betyder:

Ordformer av uppklarning

Singular

uppklarning
obestämd grundform
uppklarnings
obestämd genitiv
uppklarningen
bestämd grundform
uppklarningens
bestämd genitiv

Uppklarning1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas uppklarning

Uppklarning uttalas uppklarning variantform till uppklaring.

Ordformer av uppklarning

2uppklarning variantform till uppklaring

Hur används ordet uppklarning

  1. Under hashtaggen #rättslösa startade Cissi Wallin tillsammans med Gardet en kampanj för att peka på den dåliga uppklarningen av våldtäkter. Den inleddes 21 augusti 2019 med att 65 kvinnor ställde sig tysta utanför polishuset på Södermalm i Stockholm. De hade tejpat för munnen och skrivit "rättslösa" på tejpbiten samt hade plakat som presenterade att det utreddes 65 våldtäkter, men att staisitiken visade att 90-95% inte skulle leda till fällande dom. Via sociala medier uppmanades följarna att genomföra liknande aktioner i sin stad, och de spreds till flera städer i landet. I Eskilstuna bötfälldes arrangören för aktionen, eftersom den saknade tillstånd. Böterna betalades gemensamt av de som var engagerade i kampanjen. (källa)
  2. I det första skedet, efter en inkubationstid som varar i 3-32 dygn (oftast en eller två veckor), visar sig oftast en rodnad i området runt bettet som över tiden ökar i storlek, kallad erytema migrans. Rodnaden saknas dock hos minst 25 procent av de drabbade. Hos män blir rodnaden ofta ringformad med uppklarning centralt, medan den hos kvinnor oftare framträder som en homogen rodnad som centralt är mörkare röd. Detta kan vara det enda symptomet, men ofta uppträder samtidigt mer generella sjukdomssymptom som muskelvärk, ledvärk och feber. I bland uppstår liknande rodnader på flera ställen på kroppen (multipla erytem). Ofta uppstår en lilablå rodnad i samband med fästingbettet redan inom några timmar. Detta är inte ett tecken på borrelia, utan en direkt reaktion på själva bettet utan samband med eventuell infektion. (källa)
  3. Den låga uppklarningen ledde 2006 till en i Sverige nationell satsning i två delar (PNU och PUM) för att minska mängdbrottsligheten och öka andelen uppklarade brott. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.