Uppslutning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppslutning, varianter, uttal och böjningar av uppslutning

Uppslutning synonym, annat ord för uppslutning, vad betyder uppslutning, förklaring, uttal och böjningar av uppslutning.

Vad betyder och hur uttalas uppslutning

Uppslutning uttalas upp|slut|ning och är ett substantiv.

Uppslutning betyder:

Ordformer av uppslutning

Singular

uppslutning
obestämd grundform
uppslutnings
obestämd genitiv
uppslutningen
bestämd grundform
uppslutningens
bestämd genitiv

Uppslutning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Uppslutning på Engelska

  • attendance, influx - support

Hur används ordet uppslutning

  1. Handelsblockad är en ekonomisk sanktion som riktas mot en administrativ enhet såsom land eller region och innebär att handelsförbindelser avbryts eller förhindras. Målsättningen med en handelsblockad kan variera men involverar alltid politiska motiv och syftar till att verka tvingande för den administrativa enhet som satts i blockad skall bli följsam. Ju fler aktörer som står bakom en sanktion desto effektivare bli den varför internationell uppslutning genom exempelvis FN ofta söks. (wikipedia.org)
  2. Embargot, eller handelshindret, kan variera. Ett embargo kan vara begränsat till export av en viss produkt eller gälla all export till landet. För att handelsembargot ska fungera som påtryckningsmedel krävs dels att de produkter som täcks av embargot är betydelsefulla för det land som handelsembargot är utfärdat mot, dels en bred internationell uppslutning kring embargot, bland de länder som är potentiella exportörer. (wikipedia.org)
  3. Sulfatprocessen uppfanns 1879 av den tyske kemisten Carl F. Dahl. Han upptäckte, att genom att förbränna indunstad svartlut (kokvätskan efter att den använts för uppslutning av ved) med tillsats av natriumsulfat (Glaubersalt) under reducerande förhållanden bildades en blandning av natriumhydroxid och natriumsulfid. Natriumsulfid och natriumhydroxid kunde tillsammans delignifiera veden betydligt effektivare vid ett mycket högre utbyte. Fibrerna blev mycket starka och Dahl döpte därför pappersmassan till kraftmassa. Namnet "Kraft pulp" används fortfarande på engelska och många andra språk. På svenska slog dock namnet "sulfatprocessen" igenom (även på engelska förekommer namnet "sulfate process"). Processen hade dock vissa problem. Massan var mörk, svår att bleka och illaluktande gaser avgavs. Processen utvecklades långsamt och det första bruket startade 1885 i Munksjö. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.