Utbildning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utbildning, varianter, uttal och böjningar av utbildning

Utbildning synonym, annat ord för utbildning, vad betyder utbildning, förklaring, uttal och böjningar av utbildning.

Synonym till utbildning

Vad betyder och hur uttalas utbildning

Utbildning uttalas ut|bild|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av utbildning

Singular

utbildning
obestämd grundform
utbildnings
obestämd genitiv
utbildningen
bestämd grundform
utbildningens
bestämd genitiv

Plural

utbildningar
obestämd grundform
utbildningars
obestämd genitiv
utbildningarna
bestämd grundform
utbildningarnas
bestämd genitiv

Utbildning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Utbildning på Engelska

 • education - vocational training, teacher training, education in the Swedish language, Swedish language training

Hur används ordet utbildning

 1. UTBILDNING: Executive MBA (Handelshögskolan, Stockholm, 2004-2006), masterexamen i ekonomi och moderna språk (engelska och franska) vid Århus universitet (1979-1985). (källa)
 2. Man kunde finansiera universitet, utbildning, arbetslöshet och förskolor med dessa pengar. Så skadan är enorm, säger Christoph Spengel som är professor i skatterätt vid universitetet i Mannheim. (källa)
 3. Som medlem i Svensk Fågel följer vi deras kontrollprogram och allt arbete sker enligt svensk djurskyddslag. Arbetet utförs av personal med rätt utbildning och erfarenhet och vi försöker ha en konstant hög uppmärksamhet på hur djuren mår i samband med lastning. (källa)
 4. Så kanske är det bästa man kan göra att skaffa sig kunskaper och se till att alla som producerar digitalt innehåll har en grundläggande utbildning kring tillgänglighetsfrågorna. (källa)
 5. Ett annat begrepp som används för geishor är Geiko (芸子) vilket först började användas i Kyoto. Geishatraditionen i Kyoto är fortfarande mycket stark och än idag kallas geishorna i Kyoto för geikos. För att få bli professionell geisha (geiko) i Kyoto krävs en fem år lång utbildning. Många av de flickor som vill bli geiko är i femtonårsåldern, då den obligatoriska skolgången i Japan slutar, men de kan också vara något äldre. Hon börjar som shikomi och får hjälpa till med tvätt och städning i okiyan, geishahuset, och börjar med lektioner i dans och att spela instrument. En kort period är hon sedan minarai och börjar bära vitsmink, kimono och han-dara obi, en kortare obi än darari-obin som bärs av maiko. Strax efter det blir hon geishalärling, så kallad "maiko" (舞妓) (ordet härstammar från de två japanska orden 舞 (mai) som betyder "dansa" och 妓 (ko) som betyder "barn"), och följer med de andra geiko och maiko som bor i okiyan när de arbetar, det vill säga går till ochayas, tehus och dansar och underhåller. (källa)
 6. Utbildning i geoteknik sker på civilingenjörsutbildningarna i Väg- och vattenbyggnad, Samhällsbyggnad, och Bergsvetenskap. Personer som arbetar med geoteknik kallas geotekniker, undantaget de som arbetar med bergmekanik och bergbyggande som kallas bergmekaniker eller ingenjörsgeologer beroende på utbildning och inriktning, och de som arbetar med vatten i jord och berg som kallas hydrogeologer alternativt geohydrologer. (källa)
 7. Svenska Gospelverkstaden är en ideell förening som arrangerar konserter, festivaler, workshops, resor och dessutom bedriver utbildning av unga. Den har som syfte att sprida gospelmusiken vidare. Vartannat år sedan 1988 anordnas en stor Gospelfestival i Stockholm, Stockholm gospelkörfestival, eller numera Stockholm Gospel Choir Festival. Dessa festivaler brukar samla runt 1000 gospelsångare från hela Sverige och även många internationella deltagare. Till dessa festivaler kommer ofta kända körledare och gospelkompositörer från USA, till exempel Clarence Eggleton, Cynthia Nunn, Walt Withman, Joshua Nelson m.fl. Festivalerna brukar pågå i fyra dagar och innehåller konserter som hålls både utomhus på till exempel Sergels torg eller inomhus i bl.a Stockholms konserthus. (källa)
 8. Granen uppvisar tydligt flera av de för barrträdens vegetativa delar typiska kännemärkena. Dessa är, utöver bladens utbildning till barr, den genom hela kronan löpande huvudstammen, huvudgrenarnas konfigurationer i cirklar och hartsavsöndringen i veden och barken. (källa)
 9. En grundskola, primärskola eller primärutbildning är den skolformen där elever lär sig grundläggande kunskaper, bland annat läsande, räknelära och orienteringsämnen. Elevernas ålder, läroplan och antal skolår varierar mellan olika länder, men vanligen börjar barn i grundskolan mellan fem och sju års ålder. För att kunna utbilda sig vid sekundärskola (yrkesskola eller gymnasieskola), krävs avslutad grundskola. (källa)
 10. Grundskollärare (tidigarelärare) är dels ett vidare begrepp för en lärare som undervisar i grundskolan, dels en examen (grundskollärarexamen) för en utbildningsprogram, tidigare utbildningslinje, som antog studenter 1988-2000. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.