Utbildningsmål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utbildningsmål, varianter, uttal och böjningar av utbildningsmål

Utbildningsmål synonym, annat ord för utbildningsmål, vad betyder utbildningsmål, förklaring, uttal och böjningar av utbildningsmål.

Vad betyder och hur uttalas utbildningsmål

Utbildningsmål uttalas ut|bild|nings|mål och är ett substantiv.

Ordformer av utbildningsmål

Singular

utbildningsmål
obestämd grundform
utbildningsmåls
obestämd genitiv
utbildningsmålet
bestämd grundform
utbildningsmålets
bestämd genitiv

Plural

utbildningsmål
obestämd grundform
utbildningsmåls
obestämd genitiv
utbildningsmålen
bestämd grundform
utbildningsmålens
bestämd genitiv

Utbildningsmål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utbildningsmål

  1. Som medlem av FN och EU, har Sverige samarbete med dessas underorgan för utbildningsfrågor. Unesco har en svensk avdelning, Svenska Unescorådet, vilket är en myndighet under Utbildningsdepartementet. EU har, liksom FN, endast en kompletterande funktion ifråga om medlemsländeras utbildning, men ländernas stats- och regeringschefer har tagit fram gemensamma utbildningsmål. Lissabonstrategin innehåller också utbildningsmål, vilka EU:s utbildningsministrar driver gemensamt. Därtill finns ett gemensamt utbildningsprogram i EU för livslångt lärande (2007-2013). Köpenhamnsprocessen syftar till att förbättra yrkesutbildningen i EU:s medlemsländer. (källa)
  2. Sedan 1934 ansvarade NSKK för fordonsförares och ungdomars trafikuppfostran i samarbete med ADAC. NSKK:s medlemmar utbildades i körning med motorcykel och personbil. NSKK ställde motorcyklar, verkstäder, utbildningsmateriel och instruktörer till Motor-Hitlerjugends förfogande. Utbildningsmålet för Motor-HJ var körkort IV för lätt motorcykel. 1936 grundades NSKK:s motorsportskola. Från mitten av 1930-talet arbetade också NSKK med bärgningstjänst vid motorhaverier. NSKK hade också som uppdrag att genomföra förmilitär utbildning i motortjänst för blivande värnpliktiga över 18 års ålder. Dess marina avdelning genomförde utbildning i förande och handhavande av stormbåtar. Från krigsutbrottet 1939 var det möjligt för icke fullt vapenföra män att istället för att inkallas till Wehrmacht tjänstgöra i NSKK-Wachmannschaften (NSKK:s bevakningstjänst). Under kriget ställde NSKK också Verkehrs- und Transport-Kontrollstaffeln (trafikreglering- och transportkontroll) till polisens förfogande. (källa)
  3. Försvarsbeslutet 1925 innebar att de värnpliktigas utbildningstid avsevärt förkortades. Den allmänna värnplikten inskränktes dessutom genom att antalet värnpliktiga som skulle inkallas varje år bestämdes till ett visst antal. En del av den vapenföra årsklassen undantogs därmed från värnpliktstjänstgöring i fredstid. Detta kallades kategoriklyvning. Underbefäl och fackmän utbildningstid fastställdes till sammanlagt 225 dagar vid infanteriet, medan värnpliktiga uttagna till linjetjänst vid infanteriet skulle utbildas under sammanlagt 140 dagar och studenter och likställda under 260 dagar. En del av de vapenföra värnpliktiga placerades i ersättningsreserven och hade en första tjänstgöring om 140 dagar vilken utgjordes av handräckningstjänst. Den förkortade utbildningstiden enligt detta försvarsbeslut gjorde att de fastställda utbildningsmålen inte kunde uppnås, varken för soldat- eller befälsutbildningen. På grund av utbildningsresultaten hade de flesta studenter och likställda inte kunnat krigsplaceras som plutonchefer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.