Utrymmesbrist Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utrymmesbrist, varianter, uttal och böjningar av utrymmesbrist

Utrymmesbrist synonym, annat ord för utrymmesbrist, vad betyder utrymmesbrist, förklaring, uttal och böjningar av utrymmesbrist.

Vad betyder och hur uttalas utrymmesbrist

Utrymmesbrist uttalas ut|rymm|es|brist och är ett substantiv.

Ordformer av utrymmesbrist

Singular

utrymmesbrist
obestämd grundform
utrymmesbrists
obestämd genitiv
utrymmesbristen
bestämd grundform
utrymmesbristens
bestämd genitiv

Utrymmesbrist är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Utrymmesbrist på Engelska

  • lack of space

Hur används ordet utrymmesbrist

  1. Telia, som till följd av att man äger accessnätet, är den marknadsdominerande teleoperatören för fast telefoni och bredband, beordrades av Post- och telestyrelsen att öppna sitt accessnät för externa teleoperatörer, internationellt kallat local loop unbundling, LLUB. Detta gjorde också att man erbjöd andra operatörer att ställa sin bredbandsutrustning på Telias stationer. Det finns emellertid omfattande mängder äldre teknik kvar på telestationerna och det är mycket dyrt att rasera och avveckla denna. I vissa lägen och på en del stationer var situationen så komplex att stationen inte utan vidare kunde upplåtas för andra operatörer eftersom det helt enkelt inte fanns plats för utrustning eller kopplingsmöjlighet till accessnätet. I ett projekt som marknadsfördes av Skanova, Skanova Samfinansierad Stationsanpassning, gick operatörer som var intresserade av en station där det rådde utrymmesbrist samman för att gemensamt finansiera ombyggnationen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.