Utskrift Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utskrift, varianter, uttal och böjningar av utskrift

Utskrift synonym, annat ord för utskrift, vad betyder utskrift, förklaring, uttal och böjningar av utskrift.

Vad betyder och hur uttalas utskrift

Utskrift uttalas ut|skrift och är ett substantiv.

Ordformer av utskrift

Singular

utskrift
obestämd grundform
utskrifts
obestämd genitiv
utskriften
bestämd grundform
utskriftens
bestämd genitiv

Plural

utskrifter
obestämd grundform
utskrifters
obestämd genitiv
utskrifterna
bestämd grundform
utskrifternas
bestämd genitiv

Utskrift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Utskrift på Engelska

  • print-out - transcription, hard copy, computer print-out

Hur används ordet utskrift

  1. Först används ett EDA datorprogram som till exempel KiCad (fritt) eller EagleCAD (fritt/kommersiellt) för att konstruera ett kopplingsschema, därefter används ett PCB-program för att placera ledare fysiskt på mönsterkortet med hänsyn till strömstyrka, isolationsavstånd, impedans, interferens, längdmatchning, jordplan, korsningar osv. En gerberfil skapas sedan för utskrift eller leverans till tillverkningsföretag av mönsterkort. (källa)
  2. En matrisskrivare, eller punktmatrisskrivare, är en typ av skrivare som använder en matris av nålar som trycks på ett färgband för att skapa utskrifter, en process som liknar den hos en mekanisk skrivmaskin. Till skillnad från skrivmaskinen använder matrisskrivarna inga färdiga typer. Den kan alltså skriva ut tecken av valfri form, och även bilder samt annan grafik, i den upplösning nålmatrisen medger. Vissa matrisskrivare har dessutom flera färgband och kunde därmed skriva färgutskrifter. Dock går det normalt inte att variera styrkan eller mättnaden av varje grundfärg varför antalet färger är starkt begränsat. (källa)
  3. På 1990-talet blev modem med en kombinerad fax-funktion vanliga, dessa modem kallas vanligen faxmodem. De kunde förutom vanlig data-kommunikation även ta emot och skicka fax. För denna funktion krävdes speciellt anpassade program till datorn, som dels kände till modemets särskilda faxkommandon, dels skötte om utskrift eller vidareförmedling av faxen. (källa)
  4. Med ett utskrivet pantbrev medföljer en följesedel från Kreditmarknadsservice. På följesedeln står fastighetsbeteckningen och ett aktnummer. Aktnumret är gemensamt med de sista siffrorna som finns efter ansökningsdagen på pantbrevet. Det finns även en meddelandetext längst ner på följesedeln där det står att det inkommit en begäran om utskrift av pantbrev från ägararkivet. (källa)
  5. Sedan 2008 kräver patientdatalagen att landstingen ger patienter rätten att helt spärra de digitala uppgifterna i sina egna journaler mellan olika kliniker och vårdgivare för att hindra obehöriga från att läsa den. En spärr kan upprättas efter att patienten har fyllt i en spärrblankett som finns hos vården eller för utskrift på landstinges webbplats. (källa)
  6. Fotoskrivare är en skrivare avsedd att skapa utskrifter av en kvalitet liknande den på traditionella pappersfotografier. (källa)
  7. Radiotelegrafistens arbetsuppgifter på fartygsradiostation var att upprätthålla samband, speciellt i nödsituationer, via radio på långvåg, kortvåg och VHF-banden med hjälp av telegrafi, radiotelefoni och telex (radio teletype, RTTY). I tjänsten ingick underhåll och enklare felsökning av radioutrustningen, samt allmänna kontorsgöromål, sköta papperarbetet vid på/avmönstring och lönehantering ombord inklusive kontant utbetalning av lön i anlöpta länders valutor. Dessutom utskrift av inklareringshandlingar inför kommande hamnanlöp, mottagning av sjöväderprognos och det en gång per dygn kommande SAX-presset, dvs dagens viktigaste nyheter i telegramform (SAX är gruppanropssignal för alla svenska fartyg). Arbetstiden, eller radiovakthållningen, till sjöss i svenska handelsflottan var 8-timmar per 24-timmarsperiod i samråd med befälhavaren, samt extra vakttjänstgöring i samband med nödradiotrafik.En radiotelegrafist räknades som däcksbefäl, direkt underställd fartygets befälhavare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.