Vägran Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vägran, varianter, uttal och böjningar av vägran

Vägran synonym, annat ord för vägran, vad betyder vägran, förklaring, uttal och böjningar av vägran.

Synonymer till vägran

Andra språk

Vägran på Engelska

  • refusal - refusal to eat, hunger strike, the party', s refusal to negotiate

Hur används ordet vägran

  1. Som olydnad räknas bland annat vägran, utbrytning, volt tillbaka samt istadighet. (wikipedia.org)
  2. Sötpotatisen har länge kallats yams i delar av södra USA och Kanada, men den är inte en del av Dioscoreaceae-familjen. Även om det är oklart varifrån ordet kom först är jams relaterat till portugisiskans inhame eller spanskans ñame som båda kommer från wolofs nyam som betyder att prova eller smaka. I vissa afrikanska språk kan det också betyda att äta, till exempel yamyam och nyama i hausaspråket. Ett nigerianskt ord för jams är adamwanga som betyder Adamos mat. Adamo var en anmärkningsvärd hövding på grund av sin förmåga att äta stora mängder mat, och blev till och med bannlyst från en grannby för sin vägran att sluta äta. (wikipedia.org)
  3. Vägrar eller underlåter en krigsman att lyda en förmans order eller dröjer han onödigt länge med att fullgöra ordern, skall dömas för lydnadsbrott till böter eller fängelse i högst två år. Om vägran skett under strid eller då brott mot krigslydnaden annars medfört särskild fara ska han dömas för grovt lydnadsbrott till fängelse i högst tio år eller på livstid. (wikipedia.org)
  4. Vapenvägran är vägran att ställa sig till vapenmaktens förfogande trots en uttrycklig order. En vapenvägrare erbjuds ibland vapenfri tjänst. Somliga vägrar även det. Det kallas totalvägran. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.