Välsmakande synonym, annat ord för välsmakande, vad betyder välsmakande, förklaring, uttal och böjningar av välsmakande.

Synonym till välsmakande

Välsmakande översättning

Engelska

tasty

Hur används ordet välsmakande

  1. Att tannin drar samman proteiner är det som skapar den torra och sammandragande känslan när man äter omogna bär. När bären mognar bryts tanninet ned så att de blir välsmakande. (wikipedia.org)
  2. Köttet är fett och välsmakande samt påminner om laxens. Fisken fås som bifångst vid fiske efter annan fisk. (wikipedia.org)
  3. Frukterna är gröna, avlånga och liknar en stor grön omogen grankotte. Fruktköttet är vitt och välsmakande i moget tillstånd, omogen innehåller frukten så mycket oxalsyra att den är oätlig och till och med giftig.[källa behövs] (wikipedia.org)
  4. Innan större smultronhybrider som jordgubben fanns, odlade man smultron i Europa. Det välsmakande smultronbäret odlas fortfarande kommersiellt i liten skala för gourmeter. (wikipedia.org)
  5. Paella är likställt med söndagsmiddag för många familjer i Valencia. Man gör även stora paellor vid festligheter och bjudningar och då kommer de allra största paellakärlen till bruk. Rätten är praktisk då det går att göra i stora, välsmakande satser, variera smak och råvaror samt frysa in och äta vid senare tillfälle. (wikipedia.org)
  6. Frukten hänger i klasar under bladkronan. Den är brandgul eller gul som mogen, har ett laxköttsfärgat fruktkött, är söt, välsmakande och smörartad i konsistensen. Frukten är rik på A- och C-vitamin och har blivit en vanlig syn på frukostbrickor världen över. Den används också i exempelvis godis och glass. Frukten kan även ätas som omogen (då grönfärgad i fruktköttet), exempelvis tillagad som morot, zucchini eller pumpa. (wikipedia.org)
  7. Sesamfröna innehåller upp till 50 % olja, som erhålls genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen fås en mycket fin och välsmakande olja, vilken som matolja är i klass med den bästa olivoljan. (wikipedia.org)
  8. Förväxling har skett med den dödligt giftiga roten av sprängört. Tillagning av sprängörtsrot ger ett välsmakande mos som en stund senare ger upphov till epilepsiliknande anfall, som kan leda till döden. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Välsmakande Synonymer Betyder Uttal