Varuhiss Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varuhiss, varianter, uttal och böjningar av varuhiss

Varuhiss synonym, annat ord för varuhiss, vad betyder varuhiss, förklaring, uttal och böjningar av varuhiss.

Vad betyder och hur uttalas varuhiss

Varuhiss uttalas varu|hiss och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av varuhiss

Singular

varuhiss
obestämd grundform
varuhiss
obestämd genitiv
varuhissen
bestämd grundform
varuhissens
bestämd genitiv

Plural

varuhissar
obestämd grundform
varuhissars
obestämd genitiv
varuhissarna
bestämd grundform
varuhissarnas
bestämd genitiv

Varuhiss är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet varuhiss

  1. Stinsen är ett köpcentrum i Häggvik, Sollentuna kommun. Det invigdes 1995 av Ingvar Oldsberg i före detta bilaffären Philipssons o. Söner AB där man sålde Mercedes Benz tidigare, det finns fortfarande en del saker som påminner om att det har varit en bilbutik tidigare genom att de två stora bilhissarna av märket Deve fortfarande finns kvar, numera som varuhissar. (källa)
  2. Byggnaden har åren 1958-2015 utgjort huvudkontor åt Kockums AB. Den var då den byggdes Sveriges högsta kontorsbyggnad med 65 meters höjd och 15 våningar. Fortfarande utgör den en av Malmös högsta byggnader. Arkitekt Paul Hedqvist ritade en avancerad trekantig "gängtapp" med 15 000 kvadratmeter lokaler för 900 anställda och med alla innerväggar flexibelt flyttbara kring en central kärna av sex personhissar, varuhiss och trapphus. I entrén finns en glasmosaik med havsmotiv av Tor Hörlin. (källa)
  3. På husets plats fanns tidigare Gamla tvätten, uppförd efter ritningar av Axel Kumlien och ursprungligen använd som tvätt och kök för Lunds lasarett. En varuhiss hade tillförts 1944 efter Hans Westmans ritningar. Huset användes senare som kursbibliotek och revs 1983. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.