Vask Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vask, varianter, uttal och böjningar av vask

Vask synonym, annat ord för vask, vad betyder vask, förklaring, uttal och böjningar av vask.

Synonym till vask

Vad betyder och hur uttalas vask

Vask uttalas vask och är ett substantiv -et.

Vask betyder:

Ordformer av vask

Singular

vask
obestämd grundform
vasks
obestämd genitiv
vasket
bestämd grundform
vaskets
bestämd genitiv

Vask är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Vask på Engelska

  • sink

Hur används ordet vask

  1. För alla dessa huvudtyper gäller att den viktigaste arbetsytan ligger mellan spisen och vasken. Det ska vara korta avstånd mellan kyl, frys eller skafferi till arbetsbänk och vidare till spis eller matplatsen. Man brukar utgå ifrån den klassiska "arbetstriangeln" vilket innebär att det ska vara praktiskt att röra sig fram och tillbaka mellan vask, arbetsbänk och spis. (källa)
  2. Begreppen diskho och vask (slask) förutsätter oftast att rinnande vatten är draget till köket, numera via en lång och roterbar vattenkran med varm- och kallvatten. Detta skedde i stor omfattning i de svenska hushållen i slutet av 1800-talet, då även de här orden blev vanligare i svensk skrift. Ordet vask finns dock skrivet sedan 1824. Ordet ho är emellertid äldre, med betydelse av urgröpning eller behållare för svinmat eller drickvatten för kreatur. I svensk skrift finns det sedan 1538. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.