Vassbevuxen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vassbevuxen, varianter, uttal och böjningar av vassbevuxen

Vassbevuxen synonym, annat ord för vassbevuxen, vad betyder vassbevuxen, förklaring, uttal och böjningar av vassbevuxen.

Vad betyder och hur uttalas vassbevuxen

Vassbevuxen uttalas vass|be|vuxen och är ett adjektiv.

Ordformer av vassbevuxen

Böjning (i positiv) vassbevuxen en ~ + subst. vassbevuxet ett ~ + subst. vassbevuxna den/det/de ~ + subst.

Vassbevuxen är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet vassbevuxen

  1. Bodholmen utgör idag en del av vägbanken för vägförbindelsen mellan ön Sarvsalö och Kärpe på fastlandet. Precis söder om Bodholmen går vägen över en mindre bro med 2,8 meter segelfri höjd. Kärpsundet som Bodholmen ligger i är relativt grund och vassbevuxen varför en större bro inte ansågs nödvändig. (källa)
  2. Storfladen är en sjö i Östhammars kommun i Uppland och ingår i Olandsån-Skeboåns kustområde. Ca 4 hektar stor varav drygt hälften vassbevuxen. Sjön är belägen på Fälön och var från början en havsvik, som på grund av landhöjningen långsamt förvandlades till en flada för att till sist bli en glosjö. På 1800-talet fanns fortfarande viss förbindelse med havet. Egentligen ligger sjön på Kungens skär som liksom andra öar med tiden vuxit ihop med Fälön. På Fälön finns ytterligare några flador och glosjöar. (källa)
  3. Långsjöbadet invigdes 1938.. Innan dess var det sankmark med avloppsdiken där det växte stora alar, stranden var vassbevuxen och "ogenomtränglig". Idag är badvattenkvalitén skiftande p.g.a. den kraftiga algblomningen i sjön. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor. (källa)
  4. Långsjöbadet vid Långsjön invigdes 1938. Innan dess var det sankmark med avloppsdiken där det växte stora alar, stranden var vassbevuxen och "ogenomtränglig". Idag är badvattenkvalitén skiftande p.g.a. den kraftiga algblomningen i sjön. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.