Vattenkaskad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vattenkaskad, varianter, uttal och böjningar av vattenkaskad

Vattenkaskad synonym, annat ord för vattenkaskad, vad betyder vattenkaskad, förklaring, uttal och böjningar av vattenkaskad.

Vad betyder och hur uttalas vattenkaskad

Vattenkaskad uttalas vatten|kask|ad och är ett substantiv.

Ordformer av vattenkaskad

Singular

vattenkaskad
obestämd grundform
vattenkaskads
obestämd genitiv
vattenkaskaden
bestämd grundform
vattenkaskadens
bestämd genitiv

Plural

vattenkaskader
obestämd grundform
vattenkaskaders
obestämd genitiv
vattenkaskaderna
bestämd grundform
vattenkaskadernas
bestämd genitiv

Vattenkaskad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vattenkaskad

  1. A Bigger Splash är en stor popkonstmålning av den brittiska konstnären David Hockney, ägd av Tate. Den nästan helt kvadratiska målningen föreställer en swimmingpool en solig dag vid ett modernistiskt enplanshus, där någon just har hoppat i från en trampolin, vilket skapar en vattenkaskad som kastas upp i luften. Verket målades i Kalifornien mellan april och juni 1967, då Hockney arbetade som lärare vid University of California, Berkeley. (källa)
  2. Kempelen projekterade bl.a. en pontonbro över Donau vid nuv. Bratislava, slottsteatern i Budapest och vattenkonsten med fontän och vattenkaskad vid slottet Schönbrunn i Wien. Han byggde också ångmaskiner som kom att användas vid kanalbyggen och fick patent på en ångturbin för drift av kvarnar (1788 eller 1789). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.