Vender Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vender, varianter, uttal och böjningar av vender

Vender synonym, annat ord för vender, vad betyder vender, förklaring, uttal och böjningar av vender.

Vad betyder och hur uttalas vender

Vender uttalas vend|er och är ett substantiv plural.

Vender betyder:

Ordformer av vender

Plural

vender
obestämd grundform
venders
obestämd genitiv
venderna
bestämd grundform
vendernas
bestämd genitiv

Vender är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vender

  1. Vender var ett västslaviskt folk som under den tidiga medeltiden (400-500-talet) befolkade områdena mellan floderna Elbe och Saale i väster och Oder i öster. Venderna befolkade även i perioder Holstein och den danska ön Lolland.
  2. Västslaverna assimilerade de germaner som inte gav sig av i samband med folkvandringarna. De tyska grannarna kallade folket för vender, precis som de tidigare icke-slaviska inbyggarna öster om Elbe. Dessa hittills homogena västslaver delade upp sig i en rad små stammar. Några av dem förenade sig till större hövdingadömen.
  3. Relationerna mellan vender och andra folk varierade. Fredliga perioder med handel avlöstes av krig. De danska vikingarna ingick talrika äktenskap, inte minst på furstenivå, med obotriter och andra vender. Danmark var också tidvis allierat med obotriterna. Pomoranerna uppträdde däremot som sjörövare i Östersjön. Saxo Grammaticus nämner att pomoranska vender deltog i slaget vid Bråvalla på danskarnas sida. En vikingatida fästning, Jomsborg, där Jomsvikingarna höll till, var belägen i det vendiska Pommern. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.