Veranda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder veranda, varianter, uttal och böjningar av veranda

Veranda synonym, annat ord för veranda, vad betyder veranda, förklaring, uttal och böjningar av veranda.

Synonym till veranda

Vad betyder och hur uttalas veranda

Veranda uttalas ver|anda [-an´da] och är ett substantiv -n verandor.

Ordformer av veranda

Singular

veranda
obestämd grundform
verandas
obestämd genitiv
verandan
bestämd grundform
verandans
bestämd genitiv

Plural

verandor
obestämd grundform
verandors
obestämd genitiv
verandorna
bestämd grundform
verandornas
bestämd genitiv

Veranda är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Veranda på Engelska

  • veranda(h), (porch - US)

Hur används ordet veranda

  1. Ett riktmärke vid utformningen av huvudbyggnaden var att i våningsplanet skulle det vara minst fem fönsteraxlar i rad. Mindre herrgårdshus har ofta en planlösning av salstyp – en hall med ett rum på varje sida och innanför hallen salong, bibliotek och matsal i fil. På övervåningen ofta två rum, ett på varje sida om trapphallen. Ofta finns en veranda eller glasveranda, eventuellt med en annan veranda över. Efter 1800-talet liknar herrgårdarnas huvudbyggnader mest större villor. (källa)
  2. En veranda är en lång balkong som ligger i markplan. Verandan kan vara en mindre utbyggnad till ett hus i form av ett tak på pelare med ett räcke eller hela, fönsterförsedda väggar, ofta utförda i trä. Ordet kommer från det bengaliska ordet barandah. Verandan ger en skyddad entré. (källa)
  3. År 2015 deltog hon i SVT's Jills veranda. (källa)
  4. Andra har föreslagit att ursprunget till ordet sufi kommer från ashab al-suffa ("veranda-sällskapet") eller ahl al-suffa ("verandans folk"), vilket syftar på en grupp hängivna muslimer som var samtida med profeten Muhammed (ca 570-632) och som tillbringade mycket av sin tid bedjandes på verandan till profetens moské. Denna teori kan även syfta på de utvalda. (källa)
  5. Vanligen läggs brädor med en liten spalt för att låta regnvattnet rinna undan. Trädäck blir vanligare jämfört med gräsmatta under 2000-talet. Allteftersom trädäcken blivit större har själva ordet fått ersätta synonymerna altan och veranda. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.