Vetekli Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vetekli, varianter, uttal och böjningar av vetekli

Vetekli synonym, annat ord för vetekli, vad betyder vetekli, förklaring, uttal och böjningar av vetekli.

Vad betyder och hur uttalas vetekli

Vetekli uttalas vete|kli och är ett substantiv.

Ordformer av vetekli

Singular

vetekli
obestämd grundform
veteklis
obestämd genitiv
vetekliet
bestämd grundform
vetekliets
bestämd genitiv

Vetekli är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vetekli

  1. Upptagandet av kalcium hämmas av livsmedel som innehåller fytin, exempelvis vetekli och spannmål. Upptaget hämmas även av livsmedel som innehåller oxalsyra, exempelvis spenat, rabarber och tomat. (wikipedia.org)
  2. Kruska (av italienska crusca, kli), är en gröt, bestående av russin eller fikon, vetekli, havregryn och vatten som kokats. Mjölk och äpplemos serveras till gröten som är ett utmärkt medel mot trög mage. (wikipedia.org)
  3. Det finns olika behandlingar mot förstoppning, beroende på orsak. Om orsaken är stillasittande livsstil och dålig kost, bör livsstilen bli mer hälsosam. Det finns livsmedel som fungerar milt laxerande som kan förbättra tillståndet vid kronisk förstoppning, framförallt fiberrika livsmedel som vetekli, bönor, ärtor, grovt bröd, müsli och frukt. (wikipedia.org)
  4. Vetekli är kli av vete. Det framställs av det tunna hölje som omger sädesslagets kärna. Vetekornets skaldelar innehåller inte gluten i sig, men vid framställningen kan andra delar av vetekornet hamna bland skaldelarna. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.