Vice Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vice, varianter, uttal och böjningar av vice

Vice synonym, annat ord för vice, vad betyder vice, förklaring, uttal och böjningar av vice.

Synonym till vice

Vad betyder och hur uttalas vice

Vice uttalas vice oböjligt och är ett adjektiv.

Vice betyder:

Ordformer av vice

Ordform(er) vice se artikeltexten

Vice är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Vice på Engelska

 • vice- - deputy, vice-president, vice-chairman

Hur används ordet vice

 1. Ett av problemen är att vi bor där vi bedriver vår verksamhet. Så hela familjen drabbas, även barnen, säger grisbonden Åsa Odell som också är vice ordförande i Lantbrukarnas riksförbund. (källa)
 2. Inom det vetenskapliga studiet av fåglar har flera vetenskapliga viktiga studier gjorts av amatörornitologer eller fågelskådare. Mycket av de data som samlas in och senare används av ornitologer kommer från vanliga skådare, och en ornitolog kan även vara skådare och vice versa. (källa)
 3. En arbetslöshetskassas verksamhetsområde omfattar en viss yrkeskategori eller bransch eller vissa närbesläktade sådana. Många arbetslöshetskassor har kopplingar till fackliga organisationer (se även det så kallade Gentsystemet). Ett medlemskap i en arbetslöshetskassa förutsätter inte ett medlemskap i ett fackförbund, eller vice versa. Därutöver finns en kompletterande arbetslöshetskassa, Alfa-kassan (Arbetslöshetskassan Alfa). (källa)
 4. Mellan videospel och film, brukar det hävdas att är det mycket vanligt att en adaption från en bra film till ett videospel, blir spelet sämre, bland annat för att den blir så olik, samma sak säger man vice versa (spel till en film). Ett exempel är spelet Super Mario Bros. som det gjordes en långfilm till, men filmen fick negativ kritik från fansen. Ungefär samma sak hände Final Fantasy. (källa)
 5. Samtliga gruppledare och vice gruppledare i Sveriges riksdag. (källa)
 6. Vissa gångjärnstyper kan inte vändas hur som helst, och då uppkommer behovet av spegelvända beslag. Man talar då om högergångjärn och vänstergångjärn. Betrakta en dörr, som kan öppnas endast åt ett håll, t .ex. för ett kylskåp eller för ingången till en byggnad. Om dörren från utsidan sett och skall öppnas utåt, skall den som skall gå in i huset dra dörren mot sig. Dörren kallas då utåtgående. Har den då, utifrån sett, gångjärnen till höger kallas den högerhängd, och passande gångjärn ska då vara av högertyp och vice versa. (källa)
 7. På grund av hindis nära likhet med urdu kan talare av de två språken vanligen förstå varandra, om båda sidor avstår från att använda specialiserat ordförråd. Urdu har lånord från persiska, turkiska och arabiska. Hindi har lånord från sanskrit. Språkforskare räknar dessa språk som delar av samma språkliga diasystem. Hindi och urdu är dock sociopolitiskt olika, och personer som beskriver sig själva som urdutalande skulle ifrågasätta att bli räknade som modersmålstalare av hindi och vice versa. (källa)
 8. Hindustani talas även utanför Sydasien, och då oftast av emigranter och deras ättlingar. På Fiji är Fijiansk hindi ett av tre officiella språk. Varianten är utvecklad från östliga dialekter, och är, även om det har utvecklat en del särdrag, förståeligt för sydasiatiska talare, och vice versa. Nästan alla indofijianer talar språket, vilka utgör 38,1% av Fijis befolkning. I Karibien talas hindustani av en stor grupp indisk-karibiska grupper. (källa)
 9. Horisontell (även vågrätt, liggande eller horisontal) är en orientering som är relaterad till, eller går längs med, horisonten. En horisontell linje går från vänster till höger (eller vice versa), medan en vertikal linje går från topp till botten (eller vice versa). (källa)
 10. En internmedicinare som är kardiolog kan ofta ta hand om en patient med till exempel en blodsjukdom som kommer in på kvällen eller natten, men dagen därpå rådfrågas internmedicinkollegan som är hematolog om den fortsatta behandlingen och vice versa. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.