Vildhäst Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vildhäst, varianter, uttal och böjningar av vildhäst

Vildhäst synonym, annat ord för vildhäst, vad betyder vildhäst, förklaring, uttal och böjningar av vildhäst.

Vad betyder och hur uttalas vildhäst

Vildhäst uttalas vild|häst och är ett substantiv.

Ordformer av vildhäst

Singular

vildhäst
obestämd grundform
vildhästs
obestämd genitiv
vildhästen
bestämd grundform
vildhästens
bestämd genitiv

Plural

vildhästar
obestämd grundform
vildhästars
obestämd genitiv
vildhästarna
bestämd grundform
vildhästarnas
bestämd genitiv

Vildhäst är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Vildhäst på Engelska

  • wild horse, wildhorse

Hur används ordet vildhäst

  1. Klimatförbättringen under perioden gjorde att det tundraliknande landskapet från Yngre dryas i norra Europa förändrades, till att börja med till ett ljust stäpplandskap med gräs, örter, kråkris och enbuskar. Dungar av björk, vide, sälg och asp förekom. Några århundraden senare spred sig björken kraftigt och efter ytterligare några århundraden invandrade även tall i de ljusa björkskogarna. Mot slutet av perioden märks även hasseln i pollendiagrammen, framförallt i de sydvästra delarna. På goda jordar bildade den rena hasselskogar. Till den preboreala tidens ljusa landskap invandrade bison och vildhäst, men dessa försvann mot slutet av perioden. Även uroxe och vildsvin invandrade. Från Yngre dryas fanns älg, björn och bäver kvar vilka ökade i antal, medan renpopulationen minskade. (wikipedia.org)
  2. Till slut kommer våren och Ronja och Birk kan träffas nere vid tjärnen där Ronja måste skrika sitt vårskrik. De försöker fånga varsin vildhäst. Rackarn och Vildtoringen, som de båda vildhästarna kallas, kastar dock av sina ryttare. (wikipedia.org)
  3. E. ferus przewalskii przewalskii (Przewalski, eller asiatisk vildhäst) (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.