Vildhund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vildhund, varianter, uttal och böjningar av vildhund

Vildhund synonym, annat ord för vildhund, vad betyder vildhund, förklaring, uttal och böjningar av vildhund.

Vad betyder och hur uttalas vildhund

Vildhund uttalas vild|hund och är ett substantiv.

Ordformer av vildhund

Singular

vildhund
obestämd grundform
vildhunds
obestämd genitiv
vildhunden
bestämd grundform
vildhundens
bestämd genitiv

Plural

vildhundar
obestämd grundform
vildhundars
obestämd genitiv
vildhundarna
bestämd grundform
vildhundarnas
bestämd genitiv

Vildhund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vildhund

  1. Bland de djurarter som främst jagar på detta sätt kan nämnas varg, asiatisk vildhund, afrikansk vildhund och fläckig hyena. Genom att dessa rovdjur samverkar vid jakten på ett bytesdjur kan dessa uppnå en evolutionär fördel. Detta anses delvis ha givit upphov till dessa djurs sociala beteende. (wikipedia.org)
  2. Med vissa undantag jagar mindre arter som fjällräv och ökenkatträv ensam medan större hunddjur som varg, afrikansk vildhund och asiatisk vildhund jagar i flock. Hos arter som bildar flockar etableras en hierarki med ett dominant par som föder ungarna. (wikipedia.org)
  3. Den vilseledande benämningen "hyenhund" bör undvikas eftersom den inte är besläktad med hyenor som inte är hunddjur över huvud taget. Denna förväxling gjordes till och med av Coenraad Jacob Temminck som beskrev arten med det vetenskapliga namnet Hyaena picta. Den brittiska biologen Joshua Brookes flyttade arten 1827 till det egna släkte Lycaon. På grund av några morfologiska likheter antogs tidigare att arten är nära släkt med asiatisk vildhund (Cuon alpinus) och skogshund (Speothos venaticus), men nyare genetiska studier tyder på ett närmare samband med vargsläktet (Canis). En del zoologer skiljer mellan fem underarter på grund av de utförda undersökningar och andra betraktar differenserna som obetydliga och definierar arten som ett monotypiskt taxon. (wikipedia.org)
  4. För det finländska rockbandet, se Dingo (musikgrupp).Dingo (Canis lupus dingo) är en omkringströvande vildhund endemisk för kontinenten Australien och som främst förekommer i vildmarken. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.