Vildhund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vildhund, varianter, uttal och böjningar av vildhund

Vildhund synonym, annat ord för vildhund, vad betyder vildhund, förklaring, uttal och böjningar av vildhund.

Vad betyder och hur uttalas vildhund

Vildhund uttalas vild|hund och är ett substantiv.

Ordformer av vildhund

Singular

vildhund
obestämd grundform
vildhunds
obestämd genitiv
vildhunden
bestämd grundform
vildhundens
bestämd genitiv

Plural

vildhundar
obestämd grundform
vildhundars
obestämd genitiv
vildhundarna
bestämd grundform
vildhundarnas
bestämd genitiv

Vildhund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vildhund

  1. Bland de djurarter som främst jagar på detta sätt kan nämnas varg, asiatisk vildhund, afrikansk vildhund och fläckig hyena. Genom att dessa rovdjur samverkar vid jakten på ett bytesdjur kan dessa uppnå en evolutionär fördel. Detta anses delvis ha givit upphov till dessa djurs sociala beteende. (källa)
  2. Med vissa undantag jagar mindre arter som fjällräv och ökenkatträv ensam medan större hunddjur som varg, afrikansk vildhund och asiatisk vildhund jagar i flock. Hos arter som bildar flockar etableras en hierarki med ett dominant par som föder ungarna. (källa)
  3. Den afrikanska vildhunden eller hyenhunden (Lycaon pictus) är ett däggdjur inom familjen hunddjur, därigenom avlägsen släkting till tamhunden och den enda arten inom släktet Lycaon. (källa)
  4. Den afrikanska vildhunden eller hyenhunden (Lycaon pictus) är ett däggdjur inom familjen hunddjur, därigenom avlägsen släkting till tamhunden och den enda arten inom släktet Lycaon. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.