Visit Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder visit, varianter, uttal och böjningar av visit

Visit synonym, annat ord för visit, vad betyder visit, förklaring, uttal och böjningar av visit.

Synonymer till visit

Vad betyder och hur uttalas visit

Visit uttalas vis|it [-i´t] och är ett substantiv -en -er.

Visit betyder:

Ordformer av visit

Singular

visit
obestämd grundform
visits
obestämd genitiv
visiten
bestämd grundform
visitens
bestämd genitiv

Plural

visiter
obestämd grundform
visiters
obestämd genitiv
visiterna
bestämd grundform
visiternas
bestämd genitiv

Visit är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Visit på Engelska

  • visit - lightning visit

Hur används ordet visit

  1. En gradvis sammansmältning har sedan skett mellan denna hybridfigur och den amerikanska varianten Santa Claus – en tjock, rödklädd äldre man som skapades på 1800-talet. Denna figur förekommer bland annat i dikten "A Visit From St. Nicholas" (numera mer känd som "The Night Before Christmas"), troligen skriven av Clement Clarke Moore, som publicerades i tidningen Sentinel 1823. I denna beskrivs St. Nicholas som en gladlynt och överviktig man med skägg vitt som snö och en näsa röd som ett körsbär, som anländer i en flygande släde dragen av åtta namngivna renar, och tar sig ner i husen genom skorstenen. De första bilderna av denna version av den amerikanske jultomten sågs senare i tecknaren Thomas Nasts illustrationer i tidningen Harper's Weekly, där en bild publicerades 1863. Denna amerikanske jultomte populariserades i Coca Cola-reklamen på 1930-talet, med hjälp av bilder av reklamtecknaren Haddon Sundblom (1899–1976), av finsksvensk härkomst. (källa)
  2. Länge kunde bonjouren vara av mycket växlande snitt och färg, men har under 1800-talet alltid haft två knapprader. Under slutet av 1800-talet blev den svarta bonjouren formell aftonklädsel, medan färgade bounjourer reserverades till att bli promenaddräkt. Ännu i början av 1900-talet räknades bonjouren som den korrekta visit- och förmiddagsdräkten vid formellare sammanhang - därav namnet. I enklare borgerliga sammanhang var den mer sällsynt förekommande som ersättning för frack eller smoking, främst hos äldre personer. (källa)
  3. En visit är ett formaliserat hembesök, som i större utsträckning förekom i övre samhällsklasser i Sverige fram till 1900-talet. Det var förr något som var etablerat och beskrivet i vett- och etikettböcker, men som inte längre förekommer i annan betydelse än besök. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.