VM-titlarnas

Vm-titel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vm-titel

1. Inför Roadracing-VM 2008 hade Rossi bytt däcksfabrikat till Bridgestone. Han inledde säsongen något tveksamt men i Kina kom han tillbaka i god stil och vann sitt första Grand Prix för säsongen. Han följde upp med två segrar och två andraplatser innan en vurpa på första varvet i Assen gav en elfteplats och tappad VM-ledning till Dani Pedrosa. Denne kraschade dock i ledning på Sachsenring och Rossi återtog VM-ledningen med världsmästaren Casey Stoner några få poäng efter. Allt tydde på en hård kamp resten av säsongen mellan Stoner och Rossi. Stoner gjorde dock en rad misstag i de följande tre racen som Rossi vann och efter San Marinos Grand Prix var Rossis ledning 75 poäng. Segern på Misano innebar också att Rossi segrat på samtliga Grand Prix-banor han tävlat på, något som fortsatte att gälla eftersom Rossi vann det allra första Indianapolis MotoGP. Redan i nästa Grand Prix, det i Japan, säkrade Rossi sin åttonde VM-titel genom att vinna före huvudkonkurrenterna Stoner och Pedrosa. (källa)
  2. Carlsen vann VM-titeln när han besegrade indiern Viswanathan Anand i november 2013, en titel han sedan försvarade mot samme man året därpå. 2014 var också året då norrmannen dessutom blev världsmästare i både snabbschack och blixtschack och därmed var han den förste i historien att inneha alla tre VM-titlarna. Året efter, 2015, blev han dessutom först att försvara en VM-titel i snabbschack. (källa)
  3. Sverige tog ledningen i fjärde minuten genom en avslutning av lagkaptenen Nils Liedholm. Vavá kvitterade 5 minuter senare. Inom 32 minuter gjorde Vavá ett liknande mål, och gav Brasilien ledningen med 2–1 inför pausvilan. 10 minuter in i andra halvlek gjorde Pelé 3–1 för Brasilien. Han tog bollen i straffområdet, chippade den över försvarsspelaren och sparkade in den förbi Kalle Svensson i det svenska målet. Halvvägs i andra halvlek gjorde Mário Zagallo 4–1. Agne Simonsson gjorde sedan mål för Sverige då 10 minuter återstod. Pelé säkrade Brasiliens vinst med 5–2 genom ett nickmål i matchens sista minut, och Brasilien kunde fira sin första VM-titel. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.