volleyskottens

Volleyskott är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet volleyskott

1. Ralf Edström etablerade sig raskt som Sveriges store anfallare och bildade under VM i fotboll 1974, där han spelade sex matcher, anfallspar med radarpartnern Roland Sandberg – som nu liksom Edström lämnat Sverige och blivit proffs. Under VM-slutspelet gjorde Edström fyra mål, bland annat det berömda volleyskottet mot de blivande världsmästarna Västtyskland. Målet betydde 1–0 till svenskarna som i det läget hade allt i egna händer att kunna ta sig till en sensationell VM-final. Till sist stod dock tyskarna som segrare med 4–2. (källa)
  2. Efter många misslyckade kvalturneringar kvalificerade sig Sverige till VM i Italien 1990. Strömberg var avbytare men kom in i de två första matcherna. Först mot Brasilien i den 73:e minuten. I den 75:e minuten kom Strömberg in mot Skottland, och tio minuter senare gjorde han reduceringen genom ett volleyskott. Han spelade sedan från start i den sista matchen mot Costa Rica 20 juni 1990. (källa)
  3. Nederländerna kunde 1988, knappt 14 år efter finalförlusten i VM 1974, bärga Europamästerskapstriumfen i München. Det nederländska laget hade efter en inledande förlust vuxit in i turneringen och i semifinalen slagit ut hemmanationen Västtyskland. Storstjärnorna Frank Rijkaard, Ruud Gullit och Marco van Basten var några av profilerna i laget. Van Basten vaknade till under gruppspelet efter att hämmats av en skada och svarade för ett hat-trick mot England. I semifinalen slog han in segermålet men det mest ihågkomna målet kom i finalen då van Basten ur minimal vinkel fick på ett fantastiskt volleyskott som avgjorde matchen. Det gjordes 34 mål under turneringen (2,26666 per match). (källa)
  4. van Bastens mest minnesvärda mål är för de flesta målet i EM-finalen 1988 då han ur dålig vinkel ute till höger i straffområdet sköt ett lika oväntat som vackert volleyskott, över Sovjetunionens målvakt Rinat Dassajev och in i den bortre burgaveln. Ett av hans värsta minnen måste vara EM-semifinalen 1992 mot Danmark då van Basten var den enda som missade sin straff i straffläggningen, vilket innebar att Danmark gick vidare till finalen. (källa)