Vrist Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vrist, varianter, uttal och böjningar av vrist

Vrist synonym, annat ord för vrist, vad betyder vrist, förklaring, uttal och böjningar av vrist.

Synonym till vrist

Vad betyder och hur uttalas vrist

Vrist uttalas vrist och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av vrist

Singular

vrist
obestämd grundform
vrists
obestämd genitiv
vristen
bestämd grundform
vristens
bestämd genitiv

Plural

vrister
obestämd grundform
vristers
obestämd genitiv
vristerna
bestämd grundform
vristernas
bestämd genitiv

Vrist är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Vrist på Engelska

  • ankle

Hur används ordet vrist

  1. Främre delen av skon/sulan sticks in i frambindningen. Hälen hålls på plats med en rem över vristen. Denna konstruktion är enkel, billig i tillverkning och välbeprövad. Bland nackdelarna kan nämnas att remmen kan trycka obehagligt mot foten om den spänns för hårt. Vissa kombinationer av remmar och skor har också nackdelen att remmen kan glida över klacken, med tappad skridsko och ett troligt fall som följd. (källa)
  2. Angående skelettet och övriga kroppsdelar har pungdjur bara ett fåtal gemensamma kännetecken. Bland dessa kan nämnas en likartad uppbyggd vrist och två pungben (Ossa epubica) som håller pungen (Marsupium). Dessa ben ansluter vid blygdbenet och är riktade framåt. Pungben finns även hos hannar och hos arter som saknar pung. Därför antas att de ursprungligen inte hade något med fortplantningen att göra utan att de behövdes för musklerna av de bakre extremiteterna. Pungben finns dessutom hos kloakdjur som lägger ägg. Troligen var dessa ben ett kännetecken för tidiga däggdjur. Pungdjurens könsorgan uppvisar några särdrag som inte återfinns hos högre däggdjur. Honor har två livmödrar och två vaginor. Den ena vaginan utvidgar sig hos de flesta pungdjuren bara under dräktigheten och förekommer annars bara rudimentär. Likaså är hannens penis tvådelad, eller också har den dubbel uppsättning, och hannens scrotum ligger framför penisen. (källa)
  3. Sockor brukar man oftast kalla tjockare, kortare eller stickade strumpor. Billiga grovt maskinstickade sockor som inte är formade för vrist och häl, brukar kallas tubsockor. En trend som återkommit är tåstrumpor, en typ av sockor som likt fingervantar förutom själva foten klär tårna var för sig. Om stortån är klädd för sig och de fyra övriga tårna tillsammans, i likhet med tumvantar, passar sockorna för vissa typer av skor, vilket är särskilt vanligt i Japan. (källa)
  4. Vristen (latin: tarsus) eller fotleden är det anatomiska partiet mellan smalbenet och foten och består av flera leder och ben. I vristen möts skenbenet, vadbenet och fotens ben. Ankel kan avse vrist eller (yttre eller inre) fotknöl (malleol). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.