väggspelens

Väggspel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet väggspel

1. Han sökte hjälp för sina problem, och i samband med att Arsène Wenger blev ny manager i Arsenal i september 1996, fick Adams karriär en pånyttfödelse. Wenger införde bland annat nya kostregler för spelarna, vilket säkerligen bidrog till att Adams kunde förlänga karriären med flera år. Fransmannen visade stort förtroende för Adams, som betalade tillbaka genom att föra laget till seger i både Premier League och FA-cupen 1998 och 2002. Därmed blev Adams den förste spelaren att som lagkapten leda sin klubb till ligaseger i tre olika årtionden. Under Wengers ledning utvecklades Adams som spelare. Från att tidigare bara ha stått längst bak och nickat och sparkat undan bollen, började han nu följa med upp i anfallen, spela väggspel och slå inlägg från kortlinjen. När Arsenal säkrade ligasegern mot Everton 1998, visade Tony Adams och Steve Bould prov på en ny sida av sitt samarbete: Bould spelade bollen i djupled till Adams, som kom fri med Evertonmålvakten Neville Southall, och gjorde sedan inget misstag utan placerade bollen i nät. (källa)
  2. Sverige mötte Frankrike i öppningsmatchen. Jan Eriksson nickade in 1–0 på hörna slagen av Anders Limpar. Frankrikes Papin kvitterade på en kontring och matchen slutade 1–1. Sverige besegrade blivande europamästarna Danmark med 1–0, efter ett inspel från högerkanten och Tomas Brolin var målskytt. I matchen mot England kom Sverige i underläge i första halvlek då David Platt fick till en halvträff på volley som Thomas Ravelli inte kunde avvärja. I andra halvlek spelade Sverige upp sig. Jan Eriksson hittade återigen rätt löpväg in i engelska boxen på en hörna slagen av Anders Limpar och 1–1 var ett faktum. Sverige lyckades även med att få ett vinstmål, detta genom lysande väggspel av Klas Ingesson, Martin Dahlin samt Tomas Brolin. Avslutet av Tomas Brolin var kliniskt och Sverige lyckades besegra England med 2–1. I semifinalen stod Tyskland för motståndet. Tyskland vann den matchen med 3–2 och Karl-Heinz Riedle blev tvåmålsskytt. (källa)
  3. Ronaldinho gjorde sitt första mål för Milan i en 1-0-vinst i derbyt mot Inter den 28 september 2008. Det var ett närmast unikt mål för Ronaldinho då han satte dit bollen med huvudet. Den 19 oktober blev Ronaldinho tvåmålsskytt när Milan besegrade Sampdoria med 3-0. 1-0 kom på straff i den 56:e minuten och 10 minuter senare avslutade Ronaldinho med ett diagonalskott längs marken efter väggspel med Kaká. Måltjuven Filippo Inzaghi gjorde slutligen 3-0 och fastställde matchresultatet. Ronaldinho var senare bänkad när Milan mötte holländska Heerenveen i Uefacupen. Den 6 november fick han dock spela och gjorde det vinnande målet mot portugisiska Braga, med ett fantastiskt skott i den 93:e matchminuten. Den 9 november såg det länge ut som om Ronaldinho skulle bli matchhjälte mot Lecce efter att distinkt slagit in ett ledningsmål i den 79:e minuten. Andrea Esposito kvitterade dock på övertid och matchen slutade oavgjort. (källa)