Väldefinierad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder väldefinierad, varianter, uttal och böjningar av väldefinierad

Väldefinierad synonym, annat ord för väldefinierad, vad betyder väldefinierad, förklaring, uttal och böjningar av väldefinierad.

Vad betyder och hur uttalas väldefinierad

Väldefinierad uttalas väl|de|fini|er|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av väldefinierad

Böjning (i positiv) väldefinierad en ~ + subst. väldefinierat ett ~ + subst. väldefinierade den/det/de ~ + subst.

Väldefinierad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet väldefinierad

  1. Även här beror inte gränsvärdet av att f(p) är väldefinierad. Om till exempel. (källa)
  2. Ur trafiksäkerhetssynpunkt är gränsen mellan en driftplats och linjen väldefinierad. Vanligen slutar driftplatsen med en utfartssignal och linjen slutar med en infartssignal mot driftplatsen. Ute på linjen garanterar säkerhetssystemet tågens säkerhet mot kollisioner i olika nivåer. Den enklaste formen är att hela linjen reserveras. Det betyder att alla utfartssignaler mot linjen visar stopp om ett tåg finns på linjen. Nästa nivå är att linjen är indelad i block med blocksignaler vid varje blockgräns. Det betyder att ett tåg inte får köra in i ett block där ett tåg redan finns. Det kallas linjeblockering. Detta beskrivs i artikeln säkerhetssystem. Ytterligare en nivå finns i ERTMS-systemet där man har "rullande block". Det betyder att systemet hela tiden håller reda på var ett tåg befinner sig utgående från positionerande Eurobaliser och tågets kilometerräknare. Metoden gör att tågen kan gå i konvojer med tätare avstånd vilket höjer bankapaciteten. (källa)
  3. En gasjätte (även kallad jätteplanet eller gasplanet) är en typ av planet som består mestadels av gasformig eller flytande materia. Gasjättar kan ändå ha en fast kärna, men det finns ingen väldefinierad fasövergång som exempelvis den mellan jordens atmosfär och jordmantel. Mycket tyder på att en fast kärna är nödvändig för att gasjättar ska kunna bildas. I vårt solsystem finns det fyra gasjättar, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Dessa kallas ibland för de yttre planeterna, ett uttryck som omfattade Pluto på den tiden den räknades som planet. Många gasjättar har hittats kring andra stjärnor. Planeter större än 10 jordmassor kallas för jätteplaneter. Är de mindre än 10 jordmassor kallas de ofta för superjordar eller "Gasdvärgar". (källa)
  4. Klassifikation (alternativt klassificering) innebär att sammanföra likartade objekt, element inom en domän i olika delgrupper, klasser. Klassifikation av ett större väldefinierat ämnesområde medför att en systematik uppstår, en väldefinierad relativt fast indelning av ämnet i undergrupper. (källa)
  5. En kroppsdel utgör inte en väldefinierad del av kroppen. Till exempel kan "arm", förutom överarmen, armbågen och underarmen även avse axeln och handen. Dessutom kan till exempel "armbåge" syfta på såväl armbågsleden, armbågsutskottet (olekranon) eller på hela området kring armbågsleden vilket även inkluderar bland annat armvecksgropen. (källa)
  6. Temperaturen där kryoteknik börjar är inte väldefinierad. Enligt Nationalencyklopedin är främst temperaturerna –196 °C till –50 °C, men National Institute of Standards and Technology betraktar kryoteknik som vetenskapsfältet som behandlar temperaturer under –180 °C (93,15 K). Logiken bakom detta temperaturval är att de normala kokpunkterna för vanliga gaser (som helium, väte, neon, kväve, syre, och normal luft) ligger under -180 °C medan freon, vätesulfid och andra kylämnen har kokpunkter över -180 °C. (källa)
  7. Lärkor är en familj som förekommer i gamla världen samt i norra och östra Australien. Endast berglärkan (Eremophila alpestris) har spridit sig till Amerika. De utgör en väldefinierad familj, bland annat genom deras distinkta form på tarsen. Deras närmaste släkting är troligen förvånande nog skäggmesen (Panuridae) i överfamiljen Sylvioidea. Systematiken inom familjen har genomgått stora ändringar på senare tid efter DNA-studier som visat på nya och helt oväntade släktskap. Till exempel är troligen vitvingad lärka (tidigare i Melanocorypha) egentligen nära släkt med sånglärkan. Arterna i Calandrella är sannolikt inte heller varandras närmaste släktingar. Istället står dvärglärkorna närmast berglärkor i Eremophila. (källa)
  8. Omfattningen av Nacka är inte väldefinierad och avser i vissa sammanhang enbart den centrala bebyggelsen på Sicklaön kring Nacka kyrka och Nacka Forum. I andra sammanhang räknas hela bebyggelsen i den del av Nacka kommun som ligger inom tätorten Stockholm, vilken utgör all tätbebyggelse i kommundelen Sicklaön belägna på Sicklaön och några mindre områden söder därom. (källa)
  9. Benämningen är inte väldefinierad utan har tolkats olika vid olika tidpunkter och konstformer och också beroende på i vilket land benämningen använts. (källa)
  10. En väldefinierad abstrakt datatyp kännetecknas bland annat av att den har ett gränssnitt (ett API) som tillåter en användare att använda datatypen utan att behöva göra några antaganden om hur den underliggande implementationen är utförd. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.