Yllebyxor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder yllebyxor, varianter, uttal och böjningar av yllebyxor

Yllebyxor synonym, annat ord för yllebyxor, vad betyder yllebyxor, förklaring, uttal och böjningar av yllebyxor.

Vad betyder och hur uttalas yllebyxor

Yllebyxor uttalas ylle|byx|or och är ett substantiv plural.

Ordformer av yllebyxor

Plural

yllebyxor
obestämd grundform
yllebyxors
obestämd genitiv
yllebyxorna
bestämd grundform
yllebyxornas
bestämd genitiv

Yllebyxor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet yllebyxor

  1. Efter studierna reste hon runt i Europa, bland annat till Tyskland, Italien och Paris. År 1934 tillbringade hon i Tyskland, där hon bland annat fäste ett tidigt mumintroll på akvarell. Under 1938 vistades hon på ett stipendium i Frankrike. Senvåren 1939 reste hon till Italien och passerade på sin väg mot Kampanien konsthistoriska sevärdheter från Verona och söderöver. I resebrev till sin mor beskrev hon hur hon till sist dränkte yllebyxorna (som hon fått från modern) i Lago di Garda, snarlikt hur Mumintrollet i Kometjakten slänger de yllebyxor han fått från sin mor i krokodilernas käftar. (källa)
  2. Heldner (1992) menar att läsglädjen i böckerna om Pippi Långstrump förmedlas både genom att Pippi bryter mot de sociala reglerna genom att till exempel doppa huvudet i en gräddtårta eller sova med fötterna på kudden, men också genom de brott mot språkets semantiska regler som Pippi medvetet gör sig skyldig till. Hon gör logiska kullerbyttor som när hon säger om spökena på vinden: "För att även om dom inte finns, så behöver dom väl inte skrämma folk från vettet för det, skulle jag tro.". Hon utnyttjar att meningar kan ha flera betydelser, ambiguitet, när hon går förbi en affär med skylten "Lider ni av fräknar" i skyltfönstret. Hon går in i butiken och förklarar att hon inte lider av dem, hon gillar dem. När hon träffar fröken Rosenblom som delar ut skära yllebyxor till fattiga barn som står på kö gör hon sig skyldig till en kontradiktion genom att säga "I vilket led ska man stå, när man är utan fjorton syskon, varav tretton små vanartiga pojkar?". När Pippi ska köpa medicin retar hon apotekaren genom att uttala en analytisk sanning: "Jag ska be att få köpa fyra liter medusin, sa Pippi." "Vad då för sorts medicin, sa apotekaren otåligt." "Ja, det skulle helst vara en som är bra för sjukdom, sa Pippi.". (källa)
  3. En gång per termin delar gamla fru Rosenblom ut gåvor till snälla och flitiga barn: en gottpåse, varma yllebyxor eller en slant. Men först måste de svara på frågor från henne. Alla skolbarn står i led på skolgården för att svara på frågor när Pippi kommer dit. Pippi vet varken hur man stavar till sjösjuk eller att Karl XII har dött och flyttas snabbt till klungan av vanartiga barn. Pippi har egen frågesport med frågor som alla kan svara på och belönar barnen med både guldpengar, ordböcker och godispåsar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.