Yrkesutbilda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder yrkesutbilda, varianter, uttal och böjningar av yrkesutbilda

Yrkesutbilda synonym, annat ord för yrkesutbilda, vad betyder yrkesutbilda, förklaring, uttal och böjningar av yrkesutbilda.

Vad betyder och hur uttalas yrkesutbilda

Yrkesutbilda uttalas yrk|es|ut|bilda och är ett verb -de.

Ordformer av yrkesutbilda

Aktiv

yrkesutbilda
infinitiv
yrkesutbildar
presens
yrkesutbildade
preteritum
yrkesutbildat
supinum
yrkesutbildande
presens particip
yrkesutbilda
imperativ

Passiv

yrkesutbildas
infinitiv
yrkesutbildas
presens
yrkesutbildades
preteritum
yrkesutbildats
supinum

Perfekt particip

yrkesutbildad en
~ + subst.
yrkesutbildat ett
~ + subst.
yrkesutbildade den/det/de
~ + subst.

Yrkesutbilda är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Yrkesutbilda på Engelska

  • practical training

Hur används ordet yrkesutbilda

  1. Arbetarklass är den samhällsklass, som omfattar arbetare. Definitionen används om en del av befolkningen i ett samhälle som betraktas som ett klassamhälle och syftar vanligen på en del av befolkningen som har en mindre gynnad ställning än medelklassen. Arbetarklass kan definieras av anställda med avsaknad av högre utbildning eller begränsad autonomi i yrkesutövningen. Det senare innebär att arbetet i betydande utsträckning definieras av vilka arbetsmoment som ska utföras och i mindre grad av vilket mål som ska uppnås. Ofta görs en åtskillnad mellan yrkesutbildad och ej yrkesutbildad arbetarklass (exempelvis kock respektive diskare). (källa)
  2. Fjälledarlinjen är en utbildning som bedrivs vid Storumans folkhögskola i Västerbottens län. Genom utbildningen blir man fjälledare och guide inom friluftsbranschen. Fjälledarlinjen startade 1979 som den första i sitt slag och uppkom efter den så kallade Anarisolyckan. Utbildningens syfte blev att yrkesutbilda kompetenta guider inom friluftsliv och äventyrssporter just för att kunna undvika incidenter liknande denna olycka. (källa)
  3. I Finland är yrkesbeteckningen skyddad enligt Lag om yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården. Verka som fysioterapeut får den som genomgått en godkänd utbildning i Finland eller en liknande utbildning i någon annan stat inom Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. (källa)
  4. Manufakturist var en under 1700-talet i Sverige förekommande beteckning på en yrkesutbildad person som förestod ett manufakturverk. (källa)
  5. En badmästare är en yrkesutbildad person som arbetar i en simhall. Badmästaren skall besitta fördjupade kunskaper i ämnen som vattenrening, livräddning, riskbedömning, riskanalyser, vattengymnastik, simundervisning och friskvård. Badmästaren är oftast arbetsledare eller chef på badanläggningen. Andra arbetsuppgifter som ofta ingår på en badanläggning är badbevakning. Förutom att arbeta som badmästare kan man även arbeta som simlärare eller badvakt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.