Akronym Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder akronym, varianter, uttal och böjningar av akronym

Akronym synonym, annat ord för akronym, vad betyder akronym, förklaring, uttal och böjningar av akronym.

Vad betyder och hur uttalas akronym

Akronym uttalas akro|nym [-y´m] och är ett substantiv -en -er.

Akronym betyder:

Ordformer av akronym

Singular

akronym
obestämd grundform
akronyms
obestämd genitiv
akronymen
bestämd grundform
akronymens
bestämd genitiv

Plural

akronymer
obestämd grundform
akronymers
obestämd genitiv
akronymerna
bestämd grundform
akronymernas
bestämd genitiv

Akronym är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet akronym

  1. KISS-principen – akronym för engelska Keep It Simple, Stupid. (källa)
  2. Uttrycket är en akronym av engelska microwave amplification by stimulated emission of radiation, mikrovågsförstärkning genom stimulerad emission av strålning. (källa)
  3. Minnesord, ord som hjälper en att minnas vissa saker, ska helst vara en akronym. (källa)
  4. Nackdelen med minsvep är att minröjningsfartyget med sin besättning måste vistas i området med minor. Vid minsvepning passerar dessutom fartyget minan före svepet. Svenska flottan har tillgång till en typ av farkost som benämns SAM, vilket är en akronym för självgående akustiskt minsvep. SAM är en obemannad farkost som styrs ifrån kommandobryggan på moderfartyget. SAM kan simulera att ett fartyg passerar och därmed få bottenminor att detonera. SAM är byggda av Karlskronavarvet och är konstruerade för att klara av mindetonationer på nära avstånd. (källa)
  5. Den första svenska fabriken för tillverkning av mjölkpulver var Svenska Mejeriprodukter AB, akronym SMP, som så småningom blev varumärket Semper, vilket f ö på latin betyder alltid. (källa)
  6. Den vanligaste formen av orientering är orienteringslöpning (akronym: OL), där utövaren förflyttar sig mellan kontrollerna till fots. (källa)
  7. Radar (akronym från engelskans Radio Detection and Ranging) är utrustning och teknik för upptäckt och avståndsbestämning med radiovågor. Radar använder kortvågiga radiovågor, det vill säga elektromagnetisk strålning, för att identifiera avstånd, höjd och eventuellt färdriktning för olika föremål. En signal skickas ut, reflekteras mot föremålet och detekteras av avsändaren. Tekniken började användas under andra världskriget. Radar har idag en omfattande såväl civil som militär användning. (källa)
  8. RAID är en akronym för Redundant Array of Independent Disks, ungefär "feltolerant uppsättning av oberoende hårddiskar". Det är egentligen en efterkonstruktion, den ursprungliga uttolkningen var Redundant Array of Inexpensive Disks, "feltolerant uppsättning av billiga diskar". (källa)
  9. Raketgevär är ett rekylfritt, bärbart vapen som främst används för att bekämpa pansarfordon. Raketgeväret avfyrar en projektil som framdrivs av en raketmotor. Ibland används backronymen RPG (Rocket-Propelled Grenade) för raketgevär, RPG är i sin tur en translitteration från ryskans akronym РПГ (Ручной Противотанковый Гранатомёт) vilket fritt översatt betyder "Handhållet PansarvärnsGranatgevär". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.