Albuminhalt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder albuminhalt, varianter, uttal och böjningar av albuminhalt

Albuminhalt synonym, annat ord för albuminhalt, vad betyder albuminhalt, förklaring, uttal och böjningar av albuminhalt.

Vad betyder och hur uttalas albuminhalt

Albuminhalt uttalas alb|um|in|halt och är ett substantiv.

Ordformer av albuminhalt

Singular

albuminhalt
obestämd grundform
albuminhalts
obestämd genitiv
albuminhalten
bestämd grundform
albuminhaltens
bestämd genitiv

Plural

albuminhalter
obestämd grundform
albuminhalters
obestämd genitiv
albuminhalterna
bestämd grundform
albuminhalternas
bestämd genitiv

Albuminhalt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet albuminhalt

  1. Gemensamt för alla orsaker till nefrotiskt syndrom är att en förändring på glomeruli skett, vilket gjort det mer genomsläppligt för proteiner. Normal mängd protein/albumin i urinen är under 0,3 gram per dygn, men vid nefrotiskt syndrom har glomeruliförändringen lett till att albuminhalten i urinen är över 3,5 gram per dygn. (källa)
  2. Runebergs professorsspecimen, Om albuminurins patogenetiska vilkor (1876), och en till grund för detsamma liggande experimentell undersökning Über die Filtration von Eiweisslösungen durch thierische Membranen (i "Archiv der Heilkunde", 1876) föranledde, att frågan om orsaken till proteinuri på nytt började diskuteras. Han publicerade själv under de följande åren flera avhandlingar i detta ämne (Om albuminuri hos friska personer, 1880, Om filtration af ägghvitelösningar genom djuriska membraner, 1882). I samband med dessa står hans arbeten Om albuminhalten i ascitisvätskor (1883) och Om halten af fixa ämnen i de patologiska transsudaten (1884), Om den diagnostiska betydelsen af ägghvitehalten i patologiska trans- och exsudat (1896). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.