Ale Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ale, varianter, uttal och böjningar av ale

Ale synonym, annat ord för ale, vad betyder ale, förklaring, uttal och böjningar av ale.

Hittade 2 varianter av ordet ale:

Vad betyder och hur uttalas ale

Ale uttalas ale och är ett substantiv -t.

Ale betyder:

Ordformer av ale

Singular

ale
obestämd grundform
ales
obestämd genitiv
alet
bestämd grundform
alets
bestämd genitiv

Ale1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas ale

Ale uttalas ale [ej´l] oböjligt och är ett substantiv.

Ale betyder:

Ordformer av ale

Singular

ale
obestämd grundform

Ale2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ale

  1. India pale ale är ett överjäst öl med hög alkoholhalt, 5 procent och uppåt, har en betydlig beska (ca 40–60 IBU, International Bitterness Units), och är mer eller mindre ljust till färgen. Ölet kom till i slutet av 1700-talet för att skeppas mellan England och Indien. Den höga alkoholhalten och den högre andel humle man hade i ölet, hade den konserverande effekt som var nödvändig för den halvårs-långa resan. IPA:n blev omtyckt och kom sedan ut på den vanliga marknaden där den blev mycket uppskattad. (källa)
  2. En skeppssättning (ibland ett stenskepp) är en stenkrets med den spetsovala formen av ett skepp. Ungefär 2 000 skeppssättningar är kända i Skandinavien, de flesta i Sydsverige, men även ett stort antal i Danmark och Norge. Spridda exempel finns också i Tyskland och Baltikum. Till övervägande del är de (som Ales stenar) daterade till vendeltiden och vikingatiden, endast 35 har daterats till bronsåldern. Flera av dessa tidiga exemplar finns på Gotland och känns igen på stora stenblock som står tätt ihop, inte glest placerade mindre stenblock som hos järnålderns skeppssättningar. (källa)
  3. Orten domineras av hyreshus och radhus samt ett centrum med många friliggande villor omkring. I centrum ligger Ale Torg och Ale Kulturrum som även innehåller Da Vinci-skolan för elever i årskurs 7-9. Det finns ytterligare två grundskolor, vårdcentral, bibliotek, två idrottshallar, småbåtshamn och en niohåls golfbana. (källa)
  4. Malt är säd, vanligen korn, som fuktats med vatten och fått gro. Groddarna producerar enzymet amylas vilket får stärkelsen i maltet att omvandlas till maltsocker när maltet läggs i blöt, som vid bryggning. Efter att groendet gått tillräckligt långt avbryts processen genom att grönmalten torkas eller rostas med varm luft. Den färdiga malten kan lagras länge. Malt används i tillverkning av öl och whisky men används även i jul- och påskmust, vissa bröd och till exempel memma. Dess rostningsgrad är en viktig smakfaktor: kraftigare rostning ger ett mörkare öl i och med att sockret karamelliseras. Vid ölbryggning används huvudsakligen ljusa maltsorter som pilsnermalt och pale ale-malt. (källa)
  5. Enligt Svenska Akademiens ordbok är det svenska ordet "vitrysk" eller "vitryssisk" känt sedan början på 1600-talet. (källa)
  6. Ale vikingagård, Ale kommun, Västergötland. (källa)
  7. Kandisocker används av belgiska ölbryggare. Kandisocker finns i belgiska starka ölsorter som ale, klosteröl och trappistöl, vilket inkluderar klosterbryggda Dubbel- och Tripel-öl samt Biere de Gardes. Det gemensamma för dessa öl är att de är alkoholstarka (över 6 % alkohol i volym, upp till 10 %) och med en begränsad fyllighet. Avsaknaden av fyllighet beror på att man använder kandisocker som endast ger alkohol vid jäsning utan att direkt tillföra någon smak. (källa)
  8. Sockerkulör (i dagligt tal ofta karamellfärg) är en livsmedelsfärg som framställs genom karamellisering av socker. Den är mer oxiderad än karamell och luktar bränt socker, och har en något bitter smak. Färgen varierar från blekgul till mörkt brun. Den har E-nummer E150 och återfinns i bland annat julmust, Newcastle Brown Ale (öl) och många populära läskedrycker, bland annat Coca Cola. (källa)
  9. Starrkärr är en bebyggelse i anslutning till Starrkärrs kyrka i Ale kommun. Från 2015 avgränsar SCB här en småort. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.