Alert Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder alert, varianter, uttal och böjningar av alert

Alert synonym, annat ord för alert, vad betyder alert, förklaring, uttal och böjningar av alert.

Synonymer till alert

Andra språk

Alert på Engelska

  • alert

Hur används ordet alert

  1. På en bermudariggad segelbåt som länsar läar storseglet förseglet om man inte saxar seglen och plattlänsar. Det behövs ofta en spira (stång) för att förseglet skall hållas där man vill ha det, och rorsmannen måste vara alert för att seglen skall dra ordentligt. Man kan istället välja att ta ner förseglet och använda ett stort undanvindssegel av lättare konstruktion och segelduk, oftast spinnaker eller gennaker. Alternativet att länsa med storseglet läande focken är ofta sämre än att slöra, och "kryssa på undanvind". (wikipedia.org)
  2. Även om vissa djur kan uppfattas som att de upplever nöje, kan detta helt enkelt handla om antropomorfism. Tolkningar av "nöje" kan tillräknas djur som inte beter sig som förväntat, som då ett djur springer istället för går, eller blir mer alert. Andra djur som hundar kan vifta på svansen eller snurra runt, fåglar kan kvittra ljudligare eller oftare, medan tvättbjörnar eller björnar kan vara oberörda. (wikipedia.org)
  3. Yuri från datorspelet Command &, Conquer: Red Alert 2 och uppföljaren Yuri's Revenge har förmågan som visas i några scener, hans bakgrund är inspirerad av Wolf Messing. (wikipedia.org)
  4. Red Alert-serien i Command &, Conquer (wikipedia.org)
  5. Zinkoxid är ett ämne som återfinns i en rad olika produkter, bland annat vissa krämer och salvor som används för att behandla mindre brännskador och irritation på huden. Det är även en ingrediens i behandlingar mot blöjutslag och hemorrojder samt kan förekomma i kosmetiska produkter, målarfärg, gummiprodukter m.m. En person som har svalt en större mängd zinkoxid bör omgående dricka vatten eller mjölk, dock inte om personen i fråga kräks eller inte är alert. (wikipedia.org)
  6. Merparten av amerikanska VMA sänds via varningssystemet Emergency Alert System, EAS. Systemet kan aktiveras av nationella, regionala eller lokala myndigheter som polis, räddningstjänst, meteorologiska eller andra myndigheter. EAS används typiskt vid oförutsedda händelser som en tornado, jordbävningar eller farliga utsläpp. Den absolut största andelen EAS-varningar genomförs av den nationella vädertjänsten, National Weather Service. (wikipedia.org)
  7. Alert (militärbas) – en militärbas i norra Kanada (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.