Pigg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pigg, varianter, uttal och böjningar av pigg

Pigg synonym, annat ord för pigg, vad betyder pigg, förklaring, uttal och böjningar av pigg.

Synonymer till pigg

Vad betyder och hur uttalas pigg

Pigg uttalas pigg och är ett adjektiv -t -a.

Pigg betyder:

Ordformer av pigg

Böjning (i positiv) pigg en ~ + subst. piggt ett ~ + subst. pigga den/det/de ~ + subst. pigge den ~ + mask. subst. Komparation piggare en/ett/den/det/de ~ + subst. piggast är ~ piggaste den/det/de ~ + subst.

Pigg är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Pigg på Engelska

  • alert, spirited - a spry old person, lively eyes
  • - are you interested in (do you feel like) coming along too?
  • spike

Hur används ordet pigg

  1. Effekten vid användning beror på om användaren har använt heroin förut. Första gångerna man intar heroin är kräkningar vanliga, samtidigt som ruset innebär en känsla av att alla bekymmer försvinner, all smärta, ångest, tristess och leda är borta, och personen känner en varm våg av lättnad och intensivt välbefinnande. Vid stora doser känner användaren sig varm, är omväxlande pigg och sömnig och känner sig torr i munnen. Ögats pupiller krymper till ungefär ett knappnålshuvuds storlek. (wikipedia.org)
  2. En division inom Fiat Chrysler Automobiles, en efterträdare till Willys, har idag rättigheterna för namnet Jeep och designen med den välkända grillen med sju slitsar (sex pinnar) i fronten (Fords design var med nio slitsar). Det sägs att antalet personer världen runt som kan känna igen Jeepfronten är tvåa efter hur många som kan känna igen Musse Pigg, och Jeepvarumärket är det mest kända varumärket i världen utöver Coca-Cola. (wikipedia.org)
  3. Växtens färska blad och späda kvistar tuggas, eller torkas och kokas till "abessinskt te", för dess milt euforiska och exalterande effekter. Man blir pratglad och pigg, men kat ökar också pulsen, kroppstemperaturen och blodtrycket, dämpar aptiten och orsakar förstoppning. Vid höga doser kan man bli "seg" och hallucinera. Förvirring och rastlöshet kan uppstå, och brukaren kan tappa omdömet och bli retlig och aggressiv. Brukaren blir törstig, får förstorade pupiller och kan drabbas av förföljelsetankar. Kat kan ge skador på kroppen bland annat magkatarr, leverskador, tandlossning samt avmagring som följd av den minskade aptiten. Andra bieffekter är ångest, depression, sömnsvårigheter och störda sexuella funktioner, i svårare fall impotens. (wikipedia.org)
  4. Ljusstakar för smala ljus är ofta försedda med en hylsa som ljuset sticks ned i. Ljusstakar för kraftiga ljus är ofta försedda med en vass pigg som sticks in i ljusets undersida för att hålla det på plats. De flesta ljusstakar är avsedda att stå på ett bord eller på golvet. Ljusstakar för väggmontage kallas ofta lampetter. Ljuskronor är ljusstakar avsedda att hänga fritt från taket i ett rum. (wikipedia.org)
  5. Pelle Pigg – en av de tidigaste karaktärerna i Looney Tunes, skapad 1935 (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.