Alldeles Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder alldeles, varianter, uttal och böjningar av alldeles

Alldeles synonym, annat ord för alldeles, vad betyder alldeles, förklaring, uttal och böjningar av alldeles.

Synonymer till alldeles

Vad betyder och hur uttalas alldeles

Alldeles uttalas all|del|es ad och är ett verb.

Ordformer av alldeles

Ordform(er) alldeles adverb

Andra språk

Alldeles på Engelska

  • perfectly, altogether, quite, absolutely - quite right!, right (up) against, just now, not a moment ago, far too little, white as a sheet, much too big

Hur används ordet alldeles

  1. Årets visuella uttryck: ERIK VALLSTEN för Grotescos sju mästerverkMotivering: Prestationen att med genuin känsla för humor och berättande, sätta en unik visuell prägel på vart och ett av denna series väsensskilda delar är faktiskt häpnadsväckande och alldeles fantastik. (källa)
  2. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (källa)
  3. Det snyftas inga tårar över denna utgångspunkt i livet, utan "Lady bird" växlar skickligt mellan den humorfaktor och det djupa allvar som samexisterar på ett alldeles särskilt sätt i varje tonårings liv. (källa)
  4. Följ med Kalmar slotts alldeles egna prinsessa runt på slottet. Lär dig hur man bugar för drottningen, hur prinsessor sover och vad kungafamiljen äter. Passar för barn ca 3-8 år. (källa)
  5. Lervulkaner finns på havsbotten, ofta i områden där det finns olja och där bergskedjor håller på att bildas. När lervulkaner får utbrott släpper de ifrån sig stora mängder gaser, främst metan och andra kolväten men även helium. Troligen kommer dessa gaser upp från jordens mantel via djupa förkastningssprickor. De mängder som frisläpps är alldeles för stora för att de ska kunna härröra frånågon lokal gasansamling, och det vatten som bärs upp till ytan vid utbrott för med sig ämnen som jod, brom och bor vilka inte kan komma från lokala sediment. Lervulkaner finns ofta i närheten av lavavulkaner. När så är fallet släpper lervulkanerna i närheten av lavavulkanen ut obrännbara gaser, medan de som befinner sig längre bort släpper ut metan. (källa)
  6. Gäddan har en långsträckt, spolformad kropp, med mycket stort gap. Huvudet är stort och nosen uppifrån tillplattad. Bukfenorna sitter långt bakom bröstfenorna, och den lilla ryggfenan sitter långt bak, alldeles framför stjärtroten och ovanför analfenan. (källa)
  7. De första hakebössorna var alldeles för tunga för att hållas upp med händerna, och rekylen var dessutom mycket kraftig. Därför försågs bössan med en tapp eller hake undertill, därav namnet, vilken kunde hakas fast i ett stativ som både bar upp en del av vapnets tyngd och tog upp rekylen. Krigsfartyg hade ofta fästen för hakebössornas hakar längs relingen. På fartygen fanns även en vapentyp som kallades skeppshake vilket inte är detsamma som hakebössa, skeppshaken var ett betydligt tyngre vapen, en liten kanon. (källa)
  8. Den hampa som odlades i Europa i äldre tid hörde till underarten sativa, och saknade nästan alldeles de narkotiska egenskaper som utmärkte de varianter av växten som tidigare kallades indisk hampa. (källa)
  9. Under mitten av 1800-talet hade de flesta hannoveranarna en andel på 35 % fullblod i sig vilket resulterade i hästen blev alldeles för lätt för jordbruksarbete. Uppfödarna försökte då att föda fram en tyngre variant med hjälp av inhemska tyngre hästar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.