Altsaxofonist Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder altsaxofonist, varianter, uttal och böjningar av altsaxofonist

Altsaxofonist synonym, annat ord för altsaxofonist, vad betyder altsaxofonist, förklaring, uttal och böjningar av altsaxofonist.

Vad betyder och hur uttalas altsaxofonist

Altsaxofonist uttalas alt|saxo|fon|ist och är ett substantiv.

Ordformer av altsaxofonist

Singular

altsaxofonist
obestämd grundform
altsaxofonists
obestämd genitiv
altsaxofonisten
bestämd grundform
altsaxofonistens
bestämd genitiv

Plural

altsaxofonister
obestämd grundform
altsaxofonisters
obestämd genitiv
altsaxofonisterna
bestämd grundform
altsaxofonisternas
bestämd genitiv

Altsaxofonist är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet altsaxofonist

  1. Under hösten 1941 gick USA tillbaka till en krigsekonomi där de införde en beskattning som gjorde att det blev väldigt dyrt att sätta upp live-spelningar. Därför drevs musiker till att forma mindre grupper och uppträda på obekväma ställen, så som klubbar istället för stora arenor. Ur dessa små jamgrupper bildades bebopen. De som främst har äran för att ha skapat Bebopen är altsaxofonisten Charlie Parker och trumpetaren Dizzy Gillespie. (källa)
  2. Ellingtons popularitet växte sakta och så även hans orkester, som gjorde framträdanden på många av de exklusiva klubbarna i Washington. Genombrottet kom när orkestern 1927 fick ett engagemang på Cotton Club i Harlem i New York, vilket ledde till radioframträdanden och skivinspelningar. Om Ellington har sagts att hans instrument i första hand var orkestern och hans arrangemang formade sig ofta till suggestiva tonmålningar. En lång rad förstklassiga - och i vissa fall stilbildande - jazzmusiker spelade i hans orkester, några av dem under mycket lång tid. Man kan nämna trumpetarna James "Bubber" Miley, Cootie Williams, Rex Stewart och Clark Terry, trombonisterna Joe "Tricky Sam" Nanton och Lawrence Brown, klarinettisten Barney Bigard, altsaxofonisten Johnny Hodges, tenorsaxofonisterna Ben Webster och Paul Gonsalves, barytonsaxofonisten Harry Carney och basisten Jimmy Blanton. Under åren utvecklade han även sitt pianospel och gjorde under de sista 15 åren av sitt liv flera skivinspelningar som pianist tillsammans med exempelvis Louis Armstrong, John Coltrane och Charles Mingus. (källa)
  3. År 1981 utsågs Sjöstens LP Select Notes till detta års Gyllene skivan, en utmärkelse som utdelas av tidskriften Orkesterjournalen. På detta album hörs musikanter som altsaxofonisten Willy Lundin, trombonisten Lars Olofsson, trumpetaren Jan Allan, basisten Sture Nordin, trumslagaren Egil Johansen och slagverkaren Rudi Smith. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.