Altsolo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder altsolo, varianter, uttal och böjningar av altsolo

Altsolo synonym, annat ord för altsolo, vad betyder altsolo, förklaring, uttal och böjningar av altsolo.

Vad betyder och hur uttalas altsolo

Altsolo uttalas alt|solo och är ett substantiv.

Ordformer av altsolo

Singular

altsolo
obestämd grundform
altsolos
obestämd genitiv
altsolot
bestämd grundform
altsolots
bestämd genitiv

Plural

altsolon
obestämd grundform
altsolons
obestämd genitiv
altsolona
bestämd grundform
altsolonas
bestämd genitiv

Altsolo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet altsolo

  1. Gernsheim utbildades vid Leipzigs konservatorium, fick anställningar i Saarbrücken (1861), Köln (1865) och Rotterdam (1874), blev 1890 lärare vid Sternska konservatoriet i Berlin och dirigent för Sternska sångföreningen samt var sedan 1901 föreståndare för en akademisk mästerskola i komposition i Berlin. En känd elev av Gernsheim var Engelbert Humperdinck. Hans färgrika och melodiska kompositioner utgörs av diverse piano- och kammarmusik, fyra symfonier, ouvertyrer, en violinkonsert samt körverk: Salamis och Odins Meeresritt (bägge för manskör, barytonsolo och orkester), Wächterlied (för manskör och orkester), Nornenlied och Phöbus Apollo (bägge för blandad kör och orkester), Agrippina (för altsolo, kör och orkester) med mera. Han stod i vänskaplig kontakt med Johannes Brahms. (källa)
  2. Cessat gaudium (altsolo, 1679). (källa)
  3. Karin Höghielm: Rökstenen för orgel, brasstrio, slagverk, lyra, altsolo och blandad kör (2009). (källa)
  4. I betydlig mån påverkad av Berlioz, var Selmer programmusiker och kosmopolit med utpräglat sinne för den musikaliska lokalfärgen, fantasirik i sin instrumentation samt oftast lyckad i sin strävan att ge karakteristiskt uttryck åt de texter han behandlade. Bäst arbetade han i de större formerna, såsom i orkesterverken Scène funèbre (intryck från Paris belägring och kommunupproret), Prometheus och Mellem fjeldene (symfoniska dikter), Le carneval flamand och Finska festtoner samt bland vokalverk Nordens aand (för manskör och orkester), La captive (för altsolo och orkester), La marche des turcs sur Athénes (för bassolo, manskör och orkester) och kantaten Hilsen til Nidaros. Han skrev vidare sångromanser, stycken för manskör och för blandad kör, duetter, skandinaviska folkvisor satta för trestämmig damkör med mera. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.