Alv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder alv, varianter, uttal och böjningar av alv

Alv synonym, annat ord för alv, vad betyder alv, förklaring, uttal och böjningar av alv.

Hittade 2 varianter av ordet alv:

Vad betyder och hur uttalas alv

Alv uttalas alv och är ett substantiv -en.

Alv betyder:

Ordformer av alv

Singular

alv
obestämd grundform
alvs
obestämd genitiv
alven
bestämd grundform
alvens
bestämd genitiv

Alv1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas alv

Alv uttalas alv variantform till alf.

Ordformer av alv

2alv variantform till alf

Hur används ordet alv

  1. Matjord kallas den övre mullrika delen av åkermarken, som sträcker sig ner till plogsulan. Under plogsulan återfinns alven. (källa)
  2. Berserk handlar om Guts, Den svarta riddaren, en fruktad krigare som det endast talas om i skuggorna. Han bär ett gigantiskt svärd, en järnhand, och ärr från otaliga strider och tortyr. Hans kött är också permanent märkt av uppoffringsstämpeln, ett ondskefullt tecken som lockar till sig de ondaste krafterna gör honom till sitt offer. Men Guts kommer inte att falla för sitt öde, han ska spilla ett blodbad genom de förbannade, och alla andra som är dåraktiga nog att stå i Guts väg. Följd av alven Puck, som är mer en förargelse än en kamrat, ska Guts följa en obehaglig väg av mörker och blod som endast leder till döden, eller hämnd. (källa)
  3. På åkermark brukar den brukade delen av jordprofilen benämnas matjord och den underliggande kallas för alv. (källa)
  4. Finland: Mervärdesskatt (moms) (svenska) eller arvonlisävero (alv) (finska). (källa)
  5. Älvan är i folktron ett kollektivt naturväsen som i skymningen och vid soluppgången kunde ses dansa över ängar, öppna fält och mossiga marker. I yngre tradition brukar älvorna uppfattas som kvinnliga väsen, men i äldre uppteckingar framställs de mera könsneutralt. Ordet älva är en femininform av det fornnordiska alv, och motsvaras av tyskans elp (mara) eller engelskans elf. Älvkulten har dock väldigt lite med de fornnordiska alvföreställningarna att göra. (källa)
  6. I engelska språket är dock rasen benämnd pug (alternativt Dutch Mastiff, 'Nederländsk mastiff'). Denna miniatyrhundstyp var populär inom det engelska hovet under 1500- och 1600-talen, och mopsen kom även att genom korsning bidra till king charles spaniels moderna utseende. Denna fick sitt namn genom likheten med de dvärghundar – mopsar – som Karl II av England (kung 1660–85) omgav sig med. Engelskans pug kommer från det tidigare pug-dog (1749), där pug (relaterat till alvfiguren Pucks namn) i äldre tid betydde vätte eller alv. Engelskans pug har även kommit att bli det vanligaste namnet för hunden i bland annat portugisiska, spanska och turkiska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.