Arbetsledande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arbetsledande, varianter, uttal och böjningar av arbetsledande

Arbetsledande synonym, annat ord för arbetsledande, vad betyder arbetsledande, förklaring, uttal och böjningar av arbetsledande.

Vad betyder och hur uttalas arbetsledande

Arbetsledande uttalas arbets|led|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Arbetsledande betyder:

Ordformer av arbetsledande

Böjning (i positiv) arbetsledande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Arbetsledande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet arbetsledande

  1. År 2005 var cirka 50 procent av svenska journalister anställda inom dagspressen och drygt 25 procent inom radio/TV. Övriga arbetade på vecko- och facktidningar, på nyhetsbyråer eller var frilansare. Bland journalisterna verkar drygt 40 procent som reportrar, medan en tiondel är redigerare och en femtedel har någon arbetsledande befattning. (källa)
  2. Kyrkoherde (lantpräst) är i dag namnet på en befattning som arbetsledande präst för ett pastorat inom Svenska kyrkan och den Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Motsvarande funktioner finns i de flesta andra kyrkor, även om de konkreta uppgifterna kan växla från land till land och från tid till tid. (källa)
  3. Vad gäller fastighets- och kyrkogårdsförvaltning är kyrkokamreren ofta enbart arbetsledare för någon form av förman (till exempel arbetsledande kyrkogårdsvaktmästare, kyrkogårdsförman etc.), men sköter ofta själv arbetsuppgifterna inom den gemensamma förvaltningen. (källa)
  4. Skogsmästarutbildningen leder till arbetsledande, planerande och rådgivande arbetsuppgifter inom skogsbruket. Viktiga arbetsgivare för skogsmästare är Skogsstyrelsen, skogsägareföreningar, skogsbolag och skogliga konsultföretag. Skogsmästare arbetar ofta med befattningar som planläggare, virkesköpare, avverkningsledare, skogsinspektorer eller skogsvårdskonsulenter. Andra exempel på arbetsuppgifter är som lärare vid naturbruksgymnasium eller som skogsvärderare och fastighetsmäklare. (källa)
  5. Skogstekniker är en examenstitel efter en tvåårig högskoleutbildning vid Gammelkroppa skogsskola i Värmland. Som förkunskapskrav gäller gymnasieskolans naturbruksprogram med skoglig inriktning. Skogsteknikerutbildningen är inriktad på skogsproduktion, skogsteknik och skoglig planering, och motsvarar ungefär de två första åren av skogsmästarutbildningen. Utbildningen leder främst till arbetsledande och planerande arbetsuppgifter inom skogsbruket. Viktiga arbetsgivare är Skogsstyrelsen, skogsbolag, skogsägareföreningar och skogliga konsultföretag. Skogstekniker har möjlighet att läsa ett tredje år vid Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och bli skogsmästare. (källa)
  6. Skogvaktare är en gammal yrkestitel för framför allt arbetsledande och skogsförvaltande tjänstemän inom skogsbruket. I Sverige används numera i stället oftast yrkestitlar som avverkningsledare, bevakningsledare, virkesköpare eller skogsinspektor. Inom vissa företag och organisationer som till exempel stift, gods och allmänningar används fortfarande titeln skogvaktare. En skogvaktare är oftast chef för en bevakning, ett skogsdistrikt. Inom sin bevakning ansvarar skogvaktaren för avverkning, skogsvård och skoglig planering. Även virkesköp från privata markägare kan ingå i arbetsuppgifterna. (källa)
  7. Arbetsledare är en person med arbetsledande befattning, ofta utsedd med formell makt att leda och fördela arbete i företag eller organisation. En arbetsledare kan även ha uppgiften att främja en god arbetsmiljö på en arbetsplats. Med ansvarig arbetsledare åsyftas en person som utsetts av byggherre för att leda arbetet vid en byggplats. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.