Atlantkusten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder atlantkusten, varianter, uttal och böjningar av atlantkusten

Atlantkusten synonym, annat ord för atlantkusten, vad betyder atlantkusten, förklaring, uttal och böjningar av atlantkusten.

Vad betyder och hur uttalas atlantkusten

Atlantkusten uttalas Atlant|kust|en och är ett substantiv bestämd form.

Ordformer av atlantkusten

Singular

Atlantkusten
bestämd grundform
Atlantkustens
bestämd genitiv

Atlantkusten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet atlantkusten

  1. Guinea (franska: Guinée), formellt Republiken Guinea (franska: République de Guinée), är en suverän stat och republik i Västafrika. Guinea ligger på atlantkusten mellan Guinea-Bissau och Sierra Leone, och gränsar i norr till Senegal och Mali, i öster Elfenbenskusten och i söder Liberia. Guinea var en fransk koloni 1890-1958, men bröt med kolonisatörstaten 1958 och blev självständigt. Från 1958 till 1984 styrdes Guinea av en socialistisk president, och därefter styrde militära styrkor landet. Därefter har ansträngningar gjorts för att göra landet demokratiskt. Namnet kan vara en avledning av Ganuya, vilket var namnet på ett västafrikanskt rike på 1300-talet. (wikipedia.org)
  2. Gulärlan häckar i merparten av de tempererade delarna av Europa och Asien men det finns även en mindre population i Alaska i Nordamerika. Generellt häckar den från Atlantkusten till Stillahavskusten förutom i ökenområden och på de nordligaste tundrorna i centrala Ryssland där den häckar så långt österut som till Kolyma. I de varmare delarna av utbredningsområdet, som Västeuropa är den en stannfågel medan populationerna i öster och norr är flyttfåglar och flyttar vintertid till Afrika och södra Asien. Populationen som häckar vid Beringia i Nordamerika övervintrar längre söderut utmed Stillahavskusten. (wikipedia.org)
  3. Havsabborren förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet. Den lever kustnära på djup mellan 10 m och 100 m gärna i klippiga och steniga områden. Under sommaren vandrar fisken mot land också upp i flodmynningar och vikar, medan den under vintern söker sig ut mot djupare vatten. (wikipedia.org)
  4. Näbbgäddan lever från Kap Verde-öarna i syd, i sydvästra och norra Medelhavet, längs östra Atlantkusten upp till Island och norra Norge. Den går in i Skagerrak och Kattegatt samt Östersjön upp till Åland. (wikipedia.org)
  5. Enkelbeckasinen häckar i norra Palearktis, från Mellaneuropa och norrut, på Island, Storbritannien, Färöarna, Azorerna och i stora delar av Ryssland, ända till Stilla havet, och i norra Indien. Merparten av den globala populationen är flyttfåglar. Västpalearktiska häckfåglar övervintrar i områden runt Medelhavet, även i norra Afrika, och vid Atlantkusten medan asiatiska häckfåglar övervintrar i bland annat Indien, Kina, Sydostasien och Filippinerna. Fåglarna som häckar i Storbritannien, Danmark, Nederländerna och delar av Frankrike är stannfåglar. Häckningspopulationen på Azorerna är utdöd. (wikipedia.org)
  6. Från Grönlands sydspets över Nordatlanten runt södra Island till Barents hav, vidare söderöver från norra Norge via Skagerack längs östra Atlantkusten och Brittiska öarna ned till västra Medelhavet. Fortsatt mot syd längs Afrikas kust till Kap Bojador på västra Saharakusten. Kan också uppträda vid sydöstra Kanadas och nordöstra USA:s kuster. I Sverige i Skagerack och norra Kattegatt. (wikipedia.org)
  7. Den lever i Nordsjön, Skagerrak, Kattegatt (Kummelbank), sydligaste Östersjön, längs östra Atlantkusten, i Medelhavet, Svarta havet och utanför Afrikas nordkust. (wikipedia.org)
  8. Sjuryggen lever i kustnära områden i Atlanten och närliggande innanhav, från Biscayabukten och Atlantkusten norrut, över södra Grönland och runt Island till Vita havet, Hudson Bay och Bottenviken. (wikipedia.org)
  9. Lärkfalken är en flyttfågel som häckar i stora delar av Palearktis, från Atlantkusten till Kamtjatka. Den övervintrar så långt som till södra Afrika, södra Eurasien och Stora Sundaöarna. (wikipedia.org)
  10. Stor kammussla förekommer längs den europeiska atlantkusten från Norge till Iberiska halvön och kring Brittiska öarna, Azorerna, Madeira och Kanarieöarna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.