Atlantlax Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder atlantlax, varianter, uttal och böjningar av atlantlax

Atlantlax synonym, annat ord för atlantlax, vad betyder atlantlax, förklaring, uttal och böjningar av atlantlax.

Vad betyder och hur uttalas atlantlax

Atlantlax uttalas Atlant|lax och är ett substantiv.

Ordformer av atlantlax

Singular

Atlantlax
obestämd grundform
Atlantlax
obestämd genitiv
Atlantlaxen
bestämd grundform
Atlantlaxens
bestämd genitiv

Plural

Atlantlaxar
obestämd grundform
Atlantlaxars
obestämd genitiv
Atlantlaxarna
bestämd grundform
Atlantlaxarnas
bestämd genitiv

Atlantlax är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet atlantlax

  1. Fisk är ett av de mest betydelsefulla livsmedlen på jorden, särskilt på Grönland, där större delen av kosten består av fisk. Fisken i havet kräver ingen odling, utplantering eller någon annan typ av sådd. På senare år hade det dock börjat förekomma fiskodlingar i större skala, då främst av rovfiskar som atlantlax, i bland annat Norge och Sydostasien, samtidigt som sjöar och hav har drabbats av utfiskning. (wikipedia.org)
  2. Atlantlax (Salmo salar) är en havsvandrande anadrom fisk, det vill säga att den förökar sig i sötvatten men tillbringar större delen av sitt vuxna liv i havet. Där äter den sig tjock på sill och tobis för att sedan återvända till sitt "hemvatten". Det finns även några sällsynta laxbestånd som lever hela sitt liv i sötvatten, ofta beroende på att människan genom dammbyggen m.m. förhindrar vandringen ut till havet bland annat i Namsenvassdraget i Norge. Dessa stationära laxbestånd består av mycket småväxta laxar, att jämföra med s.k. bäcköring.. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.