Avancera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avancera, varianter, uttal och böjningar av avancera

Avancera synonym, annat ord för avancera, vad betyder avancera, förklaring, uttal och böjningar av avancera.

Synonymer till avancera

Vad betyder och hur uttalas avancera

Avancera uttalas avanc|era och är ett verb -de.

Avancera betyder:

Ordformer av avancera

Aktiv

avancera
infinitiv
avancerar
presens
avancerade
preteritum
avancerat
supinum
avancerande
presens particip
avancera
imperativ

Passiv

avanceras
infinitiv
avanceras
presens
avancerades
preteritum
avancerats
supinum

Avancera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Avancera på Engelska

  • advance - move forward, be promoted, he advanced to chief accountant

Hur används ordet avancera

  1. år 2016 var ligabidraget (i form av bland annat TV- och sponsoravtal) knappt två respektive cirka 30 miljoner kronor till varje klubb. Förutom ständiga debatter om begränsade möjligheter för klubbar att avancera till SHL gör bidragsklyftan att de allsvenska klubbarna domineras av yngre spelare (som egna juniorer), och klubbar som degraderas till Hockeyallsvenskan tvingas ofta till omorganisation inom föreningen (och eventuell rekonstruktion). Så sker inte minst om klubben redan är drabbad av ekonomiska bekymmer. Sedan säsongen 2014/2015 betalas en så kallad "fallskärm" ut till det lag som degraderas från SHL till Hockeyallsvenskan. Ersättningen betalas ut som ett omställningsbidrag, där den degraderade klubben erhåller 25%, dock max 6 miljoner kronor, som ett engångsbelopp av den totala ekonomiska ersättningen från SHL. (wikipedia.org)
  2. Med karriär menar man ofta att avancera på sin arbetsplats och sin position för att nå högre lön och mer ansvar. Ofta är karriär kopplat till utbildning och kompetensutveckling. Byte av anställning är ett annat vanligt sätt att avancera i karriären. (wikipedia.org)
  3. En princip som går ut på att man tillåter fienden att avancera in på det egna territoriet och genom ständiga småstrider tröttar ut fiendens huvudstyrkor så att man till sist kan besegra denne i ett avgörande koncentrerat anfall som kommer från en centralt placerad operationsbas. Genom att släppa fiendens huvudstyrka långt in i landet blir det även möjligt att skära av hans underhållslinjer och därmed ytterligare försvaga honom. (wikipedia.org)
  4. I vissa länder deltar reservlagen i seriespelet, och då är det oftast större klubbars reservlag. De kan normalt inte avancera över en viss serienivå, och avancemang begränsas nästan alltid om de i och med detta kommer att kunna ställas mot förstalaget. Deras vara eller icke vara inom seriesystemen är ofta omdebatterad då motståndarna inte vet på förhand hur många förstalagsspelare de kan komma att ställas mot. (wikipedia.org)
  5. Under större delen av medeltiden kunde vilken skattebonde som helst avancera till väpnare om han kunde bekosta en stridshäst och "fulla vapen", det vill säga en vid vapensyn godkänd rustning, och därutöver förklarade sig beredd att tjäna konungen i strid. (wikipedia.org)
  6. De fyra baserna formar en kvadrat som står på sin spets. Poäng delas enbart ut för offensiva spelare som avancerar från utslagsplatsen via första, andra och tredje bas tillbaka till utslagsplatsen utan att bli brända. Varje sådan spelare innebär en poäng. Det är alltså bara laget som för tillfället slår, det offensiva laget eller innelaget, som kan göra poäng. Så länge man vidrör en bas med någon del av sin kropp kan man inte bli bränd. På första bas får man dock "springa igenom" basen, men när man gått ut på planen igen måste man röra basen för att inte bli bränd. På utslagsplatsen ("fjärde bas") gör man poäng och måste därför inte stanna där. Det kan bara befinna sig en offensiv spelare på varje bas. Det innebär att en spelare som står på första bas måste springa till andra bas eller längre om slagmannen sätter bollen i spel, eftersom slagmannen som minst måste nå första bas för att inte bli bränd. Den tvingande förflyttningen kan vara ett problem om en boll slås mot exempelvis andra bas då det kan vara relativt lätt att bränna löparen som tvingas lämna första bas och lämna plats för slagmannen. Å andra sidan är det positivt när en slagman som får avancera till första bas på en walk därmed även flyttar en medspelare som redan står på första bas till andra bas, vilket ger den senare en bättre chans att ta sig hem om en medspelare får en hit (träff). (wikipedia.org)
  7. Ibland är ett brandrum för varmt för att man skall kunna komma in i rummet och kyla bränsleytorna. Då krävs brandgaskylning. Strålbilden anpassas till att precis nå igenom brandgaslagret och täcka så stor volym som möjligt av brandgaserna. Förångningen av vattnet i brandgaserna kyler dessa så att de inte antänds. Dessutom minskar volymen. Efter hand som brandgaserna kyls kan rökdykarna avancera in i lokalen för att nå bränsleytorna med vatten. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.