Bad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bad, varianter, uttal och böjningar av bad

Bad synonym, annat ord för bad, vad betyder bad, förklaring, uttal och böjningar av bad.

Synonym till bad

Hittade 2 varianter av ordet bad:

Vad betyder och hur uttalas bad

Bad uttalas bad och är ett substantiv -et; pl. bad.

Bad betyder:

Ordformer av bad

Singular

bad
obestämd grundform
bads
obestämd genitiv
badet
bestämd grundform
badets
bestämd genitiv

Plural

bad
obestämd grundform
bads
obestämd genitiv
baden
bestämd grundform
badens
bestämd genitiv

Bad1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas bad

Bad uttalas bad se under be.

Ordformer av bad

bad se under be

Andra språk

Bad på Engelska

 • asked, requested, prayed
 • (public) baths, beach - a building or place for bathing or swimming
 • bathe, swim, dip - immersion or soaking in liquid, swim, bather, (bathing) beach, bathing place, bathing trunks, footbath, the lake looked perfect for bathing

Hur används ordet bad

 1. Hart (berg i Tyskland, Baden-Württemberg, Karlsruhe Region), 48.81667°N 8.73333°Ö / 48.81667. (källa)
 2. Badh är fornsvenska, bað isländska och fornsaxiska. Ordet bad förekommer i svenskan, norskan, danskan och fornhögtyskan. (källa)
 3. Under sin uppväxt påmindes Robert Baden-Powell ständigt om sin familjs kopplingar till flottan. Hans biologiska far var admiral William Smyth. År 1872, då Baden-Powell var 15 år, följde han med sina bröder på en resa genom vildmarken i kanot. De sov i tält och lagade sin mat över öppen eld. Det är därför inte så konstigt att Baden-Powell senare i sitt liv kom att skriva att han startade sin karriär inom scouting som sjöscout. (källa)
 4. Strömbadet, egentligen Stockholms Bad- och Siminrättning i Norrström, var det första stora flytande kallbadhuset i Stockholm, beläget i Norrström, strax norr om Riddarholmen. Det öppnades 1884 och var byggt helt i trä i nyrenässansstil. För utformningen stod arkitektbröderna Axel och Hjalmar Kumlien. Arkitektoniskt anslöt byggnaden med sina tinnar och torn, kupoler och kring bassänger till liknande samtida kallbadhus i brittiska Brighton och svenska Varbergs kallbadhus. Strömbadet revs 1936. (källa)
 5. Forstwald (skog i Tyskland, Baden-Württemberg, lat 48,07, long 9,73), 48.06667°N 9.73333°Ö / 48.06667, 9.73333 (Forstwald (skog i Tyskland, Baden-Württemberg, lat 48,07, long 9,73)). (källa)
 6. Scouting grundades 1907 då Robert Baden-Powell, generallöjtnant i den brittiska armén, anordnade ett scoutläger på Brownsea Island i England. Det skedde under tiden han skrev en bok om rekognosering och spaning för pojkar, Scouting for Boys (London, 1908), som sedan blev Scoutings grundprinciper. Boken baseras på Baden-Powells tidigare militära böcker med influenser och stöd från Frederick Russell Burnham, Ernest Thompson Seton (Woodcraft Indians), William Alexander Smith (Boys' Brigade) och hans utgivare Cyril Arthur Pearson. Under 1900-talets första 50 år växte rörelsen och kom att omfatta tre huvudsakliga åldersgrupper för pojkar (vargunge, pojkscout, roverscout) och flickor (blåvinge, flickscout, rangerscout). (källa)
 7. Sofia "Sophie" Wilhelmina Katarina Maria Lovisa Charlotta Anna av Sverige, född 21 maj 1801 på Stockholms slott, död 6 juli 1865 i Karlsruhe, var en svensk prinsessa (fram till 1809), och som gift storhertiginna av Baden. Hon var dotter till kung Gustav IV Adolf av Sverige och drottning Fredrika. Hon var farmor till drottning Victoria, som genom sitt äktenskap med Sveriges kung Gustaf V sammanflätade den förra svenska kungaätten Oldenburg (Holstein-Gottorpska-grenen) med det nuvarande kungahuset Bernadotte. (källa)
 8. Godsets skick försämrades ytterligare under 1910-talet. William F. de Bois Maclaren var förläggare och scoutadministratör från Rosneath, Dumbartonshire, Skottland. Under en affärsresa till London blev Maclaren bedrövad över att se att scouterna i East End saknade ett lämpligt friluftsområde att företa sina scoutaktiviteter i. Han kontaktade Robert Baden-Powell i ärendet, som ålade P.B. Nevill att lösa problemet. Nevill var vid den här tiden scoutadministratör för East End. Under en middag på Roland House, scouternas vandrarhem i Stepney den 20 november 1918 gick Maclaren med på att donera 7 000 pund till projektet. Som en del av avtalet begränsades det tänkbara området till Hainault Forest och Epping Forest. Vandrarscouter genomsökte båda områden utan framgång fram tills det att John Gayfer, en ung ledarassistent, föreslog Gilwell Hall, en plats som han använde för fågelskådning. Nevill besökte egendomen och blev imponerad, även om byggnaderna var i bedrövligt skick. Egendomen var till salu för 7 000 pund, precis den summa Maclaren hade donerat. Egendomen omfattade 21 hektar. (källa)
 9. Orden bad och stuga bildar det sammansatta badstuga och det avkortade bastu. (källa)
 10. Ett badhus är ett offentligt hus inrättade för bad, simning eller en kombination av båda. Ibland kallas badhus enbart "badet" eller "simhall". Ett badhus erbjuder i regel även bastubad och simundervisning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.