Bakform Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bakform, varianter, uttal och böjningar av bakform

Bakform synonym, annat ord för bakform, vad betyder bakform, förklaring, uttal och böjningar av bakform.

Vad betyder och hur uttalas bakform

Bakform uttalas bak|form och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av bakform

Singular

bakform
obestämd grundform
bakforms
obestämd genitiv
bakformen
bestämd grundform
bakformens
bestämd genitiv

Plural

bakformar
obestämd grundform
bakformars
obestämd genitiv
bakformarna
bestämd grundform
bakformarnas
bestämd genitiv

Bakform är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bakform

  1. Mjuka kakor som till exempel sockerkakan bakas på en smet som är så lös att den måste gräddas i en bakform med kant och oftast används bakpulver som hävmedel och ägg eller annat bindemedel för att göra kakan hög och porös. Smaksättare ger olika sorters mjuka kakor. Mjuk kaka används som botten till många sorters tårtor. Används liten form till att grädda smeten kallas kakan för muffins. Kladdkaka är en variant av mjuk kaka som är kompakt och har en kladdig konsistens. Kladdkakan är nära besläktad med brownien. Skillnaden mellan kladdkaka och andra sockerkakor är att bakpulver inte används. Därav kladdigheten, som beror på frånvaro av luftbubblor i smeten. (källa)
  2. Bullar är i regel bakade av deg med jäst. Ska bullarna vara fyllda kavlas degen ut efter första jäsningen och fyllningen breds ut ovanpå. Därefter rullas degen ihop och rullen skivas. För ofyllda bullar rullas degen och delas i lämpliga bitar. Varje bullbit läggs i en bakform eller direkt på bakplåten och jäser ännu en gång. En del bullar penslas med lättvispat ägg för att få blank yta när de är färdiga. Därefter gräddas bullarna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.