Bal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bal, varianter, uttal och böjningar av bal

Bal synonym, annat ord för bal, vad betyder bal, förklaring, uttal och böjningar av bal.

Vad betyder och hur uttalas bal

Bal uttalas bal och är ett substantiv -en -er.

Bal betyder:

Ordformer av bal

Singular

bal
obestämd grundform
bals
obestämd genitiv
balen
bestämd grundform
balens
bestämd genitiv

Plural

baler
obestämd grundform
balers
obestämd genitiv
balerna
bestämd grundform
balernas
bestämd genitiv

Bal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bal på Engelska

 • bundle, bale - bale of cotton
 • ball - masked (fancy-dress, costume) ball, go to a ball

Hur används ordet bal

 1. Balpress (balning) är ett traktordraget jordbruksredskap som pressar hö, halm och ensilage till ihopbundna balar. Pressen drivs av traktorns kraftuttag, för lös- och mediumpressar krävs väldigt lite effekt av traktorn (det går att driva på varenda traktor som har kraftuttag), hårdpressar kräver lite mer men det handlar ändå om små traktorer. Rundbalspressar kräver desto mer, 45-100 hk beroende på modell och storbalspressar 80-150 hk. (källa)
 2. Debutpresentationer varierar mellan olika delar av världen och kallas till exempel "debutantbal", "kotiljongbal" eller "komma-ut"-fester. Den manliga motsvarigheten kallas ofta "beautillionbal". En debutant debuterar antingen ensam eller med en syster eller annan släkting. En modern debutantbal är ofta ett välgörenhetsevenemang, där debutantens föräldrar donerar en viss summa pengar till något ändamål, och gäster betalar för att komma in. (källa)
 3. Studentbal, ofta även kallad prom från engelskan, vilket är kort för promenade, "promenad", är en formell bal eller annan ansamling av studenter som avslutat sekundärutbildning som gymnasieskola, high school, läroverk eller annan liknande skolform. Den hålls vanligtvis under slutet av läsåret. Balformen förekommer ymnigt i populärkulturen och är en större händelse bland studenter i både high school och gymnasium. (källa)
 4. Giselle och Edward stannar hela dagen i New York och på kvällen bestämmer de sig för att gå på en bal, som även Robert och Nancy ska gå på. Morgan och Giselle åker och shoppar för kvällen och Morgan frågar om det är så här det känns att shoppa med sin mamma. (källa)
 5. Studentorkestern LiTHe Blås marscherar genom stan och kommer på eftermiddagen fram till Borggården där Linköpings Studentsångare inleder med vårsånger på Borggården. Mösspåtagning sker efter den första sången. En representant för studentkårerna och en representant för lärarkollegiet håller vårtal. På kvällen har sektionerna eller nationerna middag eller bal. (källa)
 6. Inspektor är hos flera nationer dessutom styrelsens ordförande och brukar närvara vid nationernas stämmor (även kallade landskap eller nationsmöte), gasquer, baler och många andra tillfällen, samt representerar också ofta nationen utåt tillsammans med kuratorerna. Det är oftast inspektor som tackar för maten vid middagar, och vid slutet av varje termin hemförlovar denne nationens medlemmar (landsmännen), enligt gammal tradition. (källa)
 7. Balklänning, aftontoilette, frackklänning (engelska ball gown, ibland prom gown), är en typ av fotsid klänning, som företrädesvis används vid baler och andra högtider där högtidsdräkt påbjuds. Kvinnan bär den helst med en stärkt underkjol för att erhålla generös vidd. Balklänningar saknar ärmar. Den kan ha bar rygg och vara axelbandslös och urringad så långt som den goda smaken tillåter. Första gången som kvinnor köper eller hyr balklänning brukar vara vid gymnasiets abiturientbal. (källa)
 8. Alexander III och Maria kröntes i Moskva 27 maj 1883. Kröningen ägde rum enligt gammal bysantinsk stil med representanter från hela Europa, och Maria deltog klädd i vitt och silvertyg prydd med diamanter. Dagen därpå stod hon vid tsarens sida klädd i guldbroderat blått med smaragder och tog emot hyllningsgåvor från alla Rysslands olika folkslag och lydfurstar. Kröningen följdes av tre veckor med baler och mottagningar som gjorde hennes fötter så svullna att hon blev tvungen att använda tofflor, vilket snabbt blev ett mode. (källa)
 9. Det kan även kallas för studentbal, där bör herrklädseln vara kavaj eller frack. Smoking är inget plagg man dansar i. Damklädseln består oftast av en vacker balklänning, efter tycke och smak. En annan ofta förekommande tradition är att paret ska komma till balen i ett något annorlunda fordon. Det kan vara allt från en fin gammal bil till en fyrhjuling. Vissa studenter försöker komma på innovativa lösningar som rida på en häst eller stå i skopan på en traktor. (källa)
 10. Havsörnens bo är mycket stort och tungt och används år efter år av samma par. Det placeras ofta i träd men kan också byggas på en klippavsats. Det kräver lämpliga grova träd i häckningsområdet, endast tallar som är minst 100 år gamla är lämpliga. Ett bo väger ca 500 kg, det är svårt att tro men om man tittar närmare på vad de byggs av så är det inte alls så konstigt. Skogsavverkning kan därför vara ett hot mot havsörnens häckning och är direkt förbjuden i närheten av existerande bon. Generellt placeras boet högre upp i trädet än kungsörnens bo och havsörnsbon kan också vara byggda mitt på toppen av en hög tall. Redet byggs på en plattform av grova grenar och mot centrum inreds redet med färskt granris och torrt gräs, som successivt trampas ned i balen och ersätts med nytt. Med åren växer boet som kan bli upp emot två meter i diameter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.