Beat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder beat, varianter, uttal och böjningar av beat

Beat synonym, annat ord för beat, vad betyder beat, förklaring, uttal och böjningar av beat.

Vad betyder och hur uttalas beat

Beat uttalas beat [bi´t] och är ett substantiv -et; pl. beats.

Beat betyder:

Ordformer av beat

Singular

beat
obestämd grundform
beats
obestämd genitiv
beatet
bestämd grundform
beatets
bestämd genitiv

Plural

beats
obestämd grundform
beats
obestämd genitiv
beatsen
bestämd grundform
beatsens
bestämd genitiv

Beat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet beat

  1. "We're on the Beat" – 3:03. (källa)
  2. Läckert är ett musikalbum av Coca Carola. Släppt 1994 på Beat Butchers. Inspelad och mixad vid Traxton Recording av Christian Edgren och Coca Carola december 1993 och januari 1994. Mart från De Lyckliga Kompisarna hjälper till med sång på vissa låtar. (källa)
  3. Under början av 1960-talet blev i Storbritannien pop en term för beat-musiken, med artister som The Beatles i spetsen. Andra populära popgrupper under denna tid var Hollies och Kinks. I USA fortsatte pop att användas som en synonym till rock and roll. I slutet av 1960-talet började rock att kontrasteras mot popen som en särskilt musikgenre, där pop fick beteckna bredare, mer lättsam och lättillgänglig musik. (källa)
  4. Trafikprognos – Beat The Traffic – en webbaserad tjänst där det är möjligt att ta fram prognoser för trafikintensiteten i ett flertal städer i USA. (källa)
  5. "Surf Beat" - Dick Dale and the Del-Tones. (källa)
  6. Först med att nå framgång med syntpop på den brittiska singellistan var Tubeway Army och Gary Numan med listettorna Are 'Friends' Electric? och Cars 1979 vilket banade väg för syntpopvågen. Tidiga representanter som Numan och John Foxx stod för en musik som präglades av stämningar av isolering och avhumanisering, medan den andra vågen av syntpop var mer popinriktad och optimistisk. Under tidigt 1980-tal började ett stort antal artister började nå framgångar med ett syntbaserat sound, däribland Soft Cell, Orchestral Manoeuvres in the Dark, The Human League och Depeche Mode i Storbritannien, medan Yellow Magic Orchestra banade vägen för syntpopband som P-Model, Plastics och Hikashu i Japan. The Buggles hitlåt Video Killed the Radio Star och Devos album Freedom of Choice bidrog till syntpopens genombrott i USA. Utvecklingen av billiga polyfoniska synthesizers, definitionen av MIDI och användningen av dancebeats ledde till ett mer kommersiellt och tillgängligt sound för syntpopen. (källa)
  7. bad beat - att förlora med en exceptionellt bra hand mot en statistiskt sämre hand samtidigt mycket pengar satsats i potten, begreppet används dock i många sammanhang. (källa)
  8. Beat, engelska för taktslag, är i blues, jazz, rock, pop och annan afroamerikansk och därav influerad populärmusik ett vanligt ord för såväl det som för rytm eller rytmens karaktär eller "känsla". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.