Besegra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder besegra, varianter, uttal och böjningar av besegra

Besegra synonym, annat ord för besegra, vad betyder besegra, förklaring, uttal och böjningar av besegra.

Synonymer till besegra

Vad betyder och hur uttalas besegra

Besegra uttalas be|segra och är ett verb -de.

Ordformer av besegra

Aktiv

besegra
infinitiv
besegrar
presens
besegrade
preteritum
besegrat
supinum
besegrande
presens particip
besegra
imperativ

Passiv

besegras
infinitiv
besegras
presens
besegrades
preteritum
besegrats
supinum

Perfekt particip

besegrad en
~ + subst.
besegrat ett
~ + subst.
besegrade den/det/de
~ + subst.

Besegra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Besegra på Engelska

 • conquer, beat, vanquish - IFK beat Malmö FF at home

Hur används ordet besegra

 1. Den innebär också att alla de som hoppats att kunna avsätta presidenten nu i stället får rikta in sig på att försöka besegra honom i valet 2020. (aftonbladet.se)
 2. Den som nekade en utmaning till holmgång kunde bli förklarad niding. Vinnaren kunde ibland ha rätt till förlorarens hustru och ägodelar. Enligt isländska sagor fanns krigare som reste runt och missbrukade rätten att utmana män på holmgång, för att besegra flera män och lägga beslag på allt vad de ägde. (wikipedia.org)
 3. Under och efter den brahmanistiska tiden har Indra förlorat mycket av sin storhet och betydelse. Istället är det Shiva och Vishnu som har blivit de viktigaste gudarna. Om man läser senare versioner av Indras strid mot Vritra porträtteras han som hämndlysten och feg, och han behövde Shiva och Vishnus hjälp för att besegra Vritra. (wikipedia.org)
 4. Vid andra världskrigets utbrott blev jaktflygplanen extremt viktiga, eftersom luftherraväldet hade blivit en vital del av de militära doktrinerna, då främst Tysklands blixtkrig. Tyska Luftwaffes oförmåga att besegra det brittiska Royal Air Force vid slaget om Storbritannien ledde till att en invasion av de brittiska öarna blev omöjlig. (wikipedia.org)
 5. Jujutsu (japanska: 柔術?, Jūjutsu ), ibland jiu-jitsu, är en stridskonst som tillhör den japanska kampsportsfamiljen budo. Jū översätts som mjuk och följsam, ursprungligen "utan vapen" medan jutsu betyder metod eller teknik. Namnet syftar till konsten att besegra en motståndare med så lite fysisk styrka som möjligt. (wikipedia.org)
 6. Nuförtiden tränas inte Kendō för att kunna besegra en fiende i strid, utan för att öva in ett intuitivt handlande, för att bevara lugnet i stressade situationer, balans, harmoni och koncentration, för ett allmänt intresse av Japan, japansk historia, japanska vapen och naturligtvis motionens och sportens skull. (wikipedia.org)
 7. År 510 f.Kr. lyckades Kroton besegra och förstöra sin medtävlarinna, det närbelägna Sybaris. Men ett ej långt därefter lidet nederlag i kriget mot lokrer bröt stadens krafter, så att den under följande tider blott kunde göra svagt motstånd mot Dionysios d.ä., Agathokles, Pyrrhus m.fl. (wikipedia.org)
 8. Av kända lindansare kan nämnas fransmannen Charles Blondin (Jean François Gravelet, 1824-1897), som 1859 blev först att ”besegra” Niagarafallen. Den svenska cirkusartisten Elvira Madigan är mer omskriven för sitt tragiska öde än för sin lindans. (wikipedia.org)
 9. I Marsala finns lämningarna efter Lilybaeum, det latinska namnet på karthagernas starkaste fäste på Sicilien, grundat av generalen Himilko 396 f.Kr. sedan man hade övergivit Motya. Varken Pyrrhus eller romarna lyckades besegra staden genom belägring, men den tvingades till slut se sig besegrad av romarna 241 f.Kr. i slutet av det första puniska kriget. Staden blev en viktig utgångspunkt för romarnas krig mot Karthago och blomstrade därför upp när det blev en del av romerska riket. Marsala erhöll stadsrättigheter av Augustus och blev en koloni antingen under Pertinax eller Septimius Severus. (wikipedia.org)
 10. Ubåtar spelade stor roll i första och andra världskriget. I båda krigen försökte det tyska ubåtsvapnet besegra Storbritannien genom att sänka handelsfartyg. Ubåtens roll i dessa krig har få likheter med det nuvarande användningssättet. Ännu under andra världskriget var ubåten i allt väsentligt en torpedbåt med viss dykförmåga. Andra världskrigets ubåtar befann sig i ytläge i princip hela tiden när de inte var utsatta för ett direkt anfallshot. Dykning skedde oftast i samband med anfall, dels för att någon förvarning inte skulle bli möjlig, dels för att undvika det vapensystem som ubåten teknikhistoriskt var svaret på, nämligen jagaren. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: