Besittningsskydd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder besittningsskydd, varianter, uttal och böjningar av besittningsskydd

Besittningsskydd synonym, annat ord för besittningsskydd, vad betyder besittningsskydd, förklaring, uttal och böjningar av besittningsskydd.

Vad betyder och hur uttalas besittningsskydd

Besittningsskydd uttalas be|sitt|nings|skydd och är ett substantiv.

Ordformer av besittningsskydd

Singular

besittningsskydd
obestämd grundform
besittningsskydds
obestämd genitiv
besittningsskyddet
bestämd grundform
besittningsskyddets
bestämd genitiv

Plural

besittningsskydd
obestämd grundform
besittningsskydds
obestämd genitiv
besittningsskydden
bestämd grundform
besittningsskyddens
bestämd genitiv

Besittningsskydd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet besittningsskydd

  1. Upplåtesleformen där en person varaktigt hyr en bostad kallas i Sverige hyresrätt. Hyresgäster har i Sverige besittningsskydd enligt hyreslagen, det vill säga han/hon ej kan avhändas lägenheten (vräkas) så länge åtagandena enligt ett upprättat hyreskontrakt fullföljs. Hyresgäst kan tillhöra en hyresgästförening, som bevakar hyresgästers rätt och även har förhandlingsrätt, bland annat beträffande fastställande av hyran. Enskilda hyresgäster kan dock själva ha samma förhandlingsrätt, men det krävs att de ansöker om det hos hyresnämnden. Den mest kända hyresgästföreningen är Hyresgästernas riksförbund, allmänt kallad bara Hyresgästföreningen eftersom det under lång tid bara fanns en sådan organisation i Sverige. (källa)
  2. En hyresgäst har oftast besittningsskydd, d.v.s. även om uthyraren vill att man flyttar kan man ha rätt att bo kvar så länge man sköter sig. Besittningsskyddet kan dock avtalas bort. För att ett sådant avstående av besittningsskydd ska vara gällande krävs i vissa fall att hyresnämnden godkänt detta. (källa)
  3. Hyresrättens besittningsskydd kombinerat med viss hyreskontroll i större städer bidrar till att göra hyresboendet attraktivt, med följd att efterfrågan på sådana hyresbostäder ofta överstiger utbudet. I debattartiklar försöker skribenter ge sken av att det finns en hyresreglering i Sverige, vilket betyder att det finns regler från staten om hur hyran ska sättas. Regleringen existerar därmed inte de jure, men. (källa)
  4. Jordbruksarrende finns av två typer, gårdsarrende och sidoarrende, skillnaden är väsentligen att i gårdsarrendet ingår bostad för arrendatorn, då ju denne inte bara har sin utkomst från arrendestället har han ett mycket starkt besittningsskydd och en ev. uppsägning tar många år att genomföra. (källa)
  5. I Sverige: Uppsägningstiden för hyresgästen är alltid högst tre månader även om parterna avtalat om längre uppsägningstid. Har kortare uppsägningstid avtalats ska den gälla mellan parterna. Samma regler gäller för både förstahandskontrakt och andrahandsuthyrning. Hyresgäst har besittningsskydd, som begränsar hyresvärdens möjligheteratt säga upp hyresavtalet. (källa)
  6. Besittningsrätt kallas de former av nyttjanderätt som i princip är på obestämd tid. Ett normalt hyresförhållande till bostad innebär normalt inte besittningsrätt men kan under vissa förutsättningar ge besittningsskydd. Uttrycken besittningsrätt och besittningsskydd används även av jurister ibland omväxlande om samma saker, men bör egentligen inte förväxlas. (källa)
  7. Besittningsskydd innebär att hyresgästen erhåller en, gentemot hyresvärden, starkare ställning. Detta skydd kan indelas i två kategorier, det direkta besittningsskyddet (bostadshyresgäster) samt det indirekta besittningsskyddet (lokalhyresgäster). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.