Beslutsgång Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder beslutsgång, varianter, uttal och böjningar av beslutsgång

Beslutsgång synonym, annat ord för beslutsgång, vad betyder beslutsgång, förklaring, uttal och böjningar av beslutsgång.

Vad betyder och hur uttalas beslutsgång

Beslutsgång uttalas be|sluts|gång och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av beslutsgång

Singular

beslutsgång
obestämd grundform
beslutsgångs
obestämd genitiv
beslutsgången
bestämd grundform
beslutsgångens
bestämd genitiv

Plural

beslutsgångar
obestämd grundform
beslutsgångars
obestämd genitiv
beslutsgångarna
bestämd grundform
beslutsgångarnas
bestämd genitiv

Beslutsgång är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet beslutsgång

  1. Hillevi Larsson (S) sade att dokumentation inte var det viktigaste och att om ett reellt hot förekom så skulle riksdagen få veta det och det var den vanliga beslutsgången som gällde. (källa)
  2. Joachim Berner, som varit chefredaktör för morgontidningen Dagens Nyheter och kvällstidningen Expressen, beskrev 2019 sin syn på beslutsfattande mellan en kvällstidning och morgontidning, där det på en morgontidning är en långsammare och mer demokratisk beslutsgång, medan det på en kvällstidning i högre grad är chefen som bestämmer. "En kvällstidning är en sekt, det är ett djur på ett helt annat sätt än vad en morgontidning är.". (källa)
  3. Den funktionsprincip som ligger till grund för projektet kallas wiki (hawaiiska för snabbt). Wikiprincipen avser att det går snabbt att hitta artiklar, att det är enkelt att ändra och länka samman artiklar, att publiceringen inte fördröjs av redaktionell granskning och godkännande samt att det går snabbt att återställa ändringar till en tidigare version av artikeln. En wiki är en webbserver och databasserver som möjliggör för ett stort antal människor att tillsammans redigera webbsidor via webbgränssnitt, och innefattar funktioner för artikelhistorik och versionshantering. En wiki har således stora likheter med ett webbpubliceringssystem. Viktiga skillnader är att i en wiki lagras sidorna i en icke-hierarkisk struktur, vilket underlättar sökning och länkning, samt att wikier traditionellt har saknat funktioner för att hantera linjeorganisationens arbetsflöden och beslutsgång för godkännande av publicering. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.