Betraktelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder betraktelse, varianter, uttal och böjningar av betraktelse

Betraktelse synonym, annat ord för betraktelse, vad betyder betraktelse, förklaring, uttal och böjningar av betraktelse.

Synonym till betraktelse

Vad betyder och hur uttalas betraktelse

Betraktelse uttalas be|trakt|else och är ett substantiv -n -r.

Ordformer av betraktelse

Singular

betraktelse
obestämd grundform
betraktelses
obestämd genitiv
betraktelsen
bestämd grundform
betraktelsens
bestämd genitiv

Plural

betraktelser
obestämd grundform
betraktelsers
obestämd genitiv
betraktelserna
bestämd grundform
betraktelsernas
bestämd genitiv

Betraktelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Betraktelse på Engelska

  • reflection, comment - way of looking at things, a critical discourse on the cultural policies of the last few years

Hur används ordet betraktelse

  1. dit hör Benedetto Croce som menar att de är "pseudonormativa". Alastair Fowler definierar genrerna som traditioner, "en sekvens av påverkan och imitation och nedärvda koder som förbinder verk". Genrer förändras, menar Fowler, varför de inte kan beskrivas alltför ingående utan en historisk betraktelse, då de samtidigt är en del av det kulturella arvet. (källa)
  2. Om namnet glasbjörk verkligen kommer från att ljudet av att klyva veden liknar glasklirr, kanske mest är en gammal skogsmans betraktelse. (källa)
  3. Materialism (även fysikalism), en inriktning inom filosofin som grundar sig på idén om att världen endast innehåller materia som existerar oberoende av oss människor och vår betraktelse av den. Detta till skillnad från idealism där tanken istället är den motsatta: att världen är helt beroende av en bakomliggande struktur, form eller idé. Den idealistiska tanken återfinns i flera kulturer, men utarbetades i synnerhet av Platon. Kombinerad med en empiristisk tradition finns den också hos den irländske filosofen Berkeley som menade att verkligheten existerar genom att "percipieras", alltså uppfattas med vårt eller Guds medvetande. (källa)
  4. 2018 Arthur Janov's Primal Therapy - En associativ betraktelse. 45 min. (källa)
  5. Läran om system kallas systemteori (eng. system science), som är besläktat med ingenjörsämnet systemteknik. Man kan dela upp världen i olika system som åtskiljs av reella eller fiktiva gränser eller gränsskikt. System som inte är under betraktelse förs samman till ett stort system som kallas omgivning. Det är även möjligt att dela in ett system i delsystem, eller att gruppera ihop flera system till ett större system. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.