Bihustru Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bihustru, varianter, uttal och böjningar av bihustru

Bihustru synonym, annat ord för bihustru, vad betyder bihustru, förklaring, uttal och böjningar av bihustru.

Vad betyder och hur uttalas bihustru

Bihustru uttalas bi|hustru och är ett substantiv.

Ordformer av bihustru

Singular

bihustru
obestämd grundform
bihustrus
obestämd genitiv
bihustrun
bestämd grundform
bihustruns
bestämd genitiv

Plural

bihustrur
obestämd grundform
bihustrurs
obestämd genitiv
bihustrurna
bestämd grundform
bihustrurnas
bestämd genitiv

Bihustru är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bihustru

  1. Även utanför Europa har det funnits kvinnor som fungerat som assistenter och uppvaktande åt kungligheter vid hoven och i den meningen haft samma uppgifter som sin europeiska motsvarighet. Däremot har dessa dessutom ofta formellt fungerat som monarkens bihustru eller konkubin, och inte alltid varit av hög rang.
  2. I Afrika har flera olika stammar och kulturer haft likartade seder kring fenomenet hovdamer. I Lobedustammen i södra Afrika, bland Bini och Yoruba i det senare Nigeria, och ett antal andra stammar, ansågs kungamodern och översteprästinnan vid kungahovet vara rituellt manliga. Liksom kungarna själva, betjänades de av ett hov av kvinnliga assistenter vars uppgifter var en hovdams. Rituellt sett utgjorde dessa hovdamer kungamoderns och översteprästinnans bihustrur och harem, liksom kungens hovdamer, även i de fall de inte hade en sexuell relation till sin rituella "make". Dessa kvinnor kom ofta själva ur familjer med hög status. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.