Bilar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bilar, varianter, uttal och böjningar av bilar

Bilar synonym, annat ord för bilar, vad betyder bilar, förklaring, uttal och böjningar av bilar.

Synonym till bilar

Hur används ordet bilar

  1. På utsidan liknar nya A8 till mångt och mycket Q7: an, med en markerad fet grill som vuxit rejält. Framljusen är de nya Matrix-LED i version 2.0 som även går att få med laser-helljus. Just lasern saknade testbilen, men vi har blivit lovade att få testa funktionen så fort en bil finns tillgänglig. Nya Matrix-LED är för övrigt det bästa som finns på marknaden just nu. Strålkastarna lyser upp vägen ännu mer precist och med högre upplösning än tidigare – utan att blända mötande eller framförvarande bilar. Dessutom levererar de en dynamisk fördelning av ljuset både på halv- och helljus. Ett ljusskådespel värt namnet som underlättar mörkerkörningen rejält. Då tänker du kanske att "det finns ju fler tillverkare som erbjuder liknande funktion, som Opel, BMW med flera." Då svarar vi: De är inte i närheten prestandamässigt. (källa)
  2. Människan bildar allmängiltiga begrepp genom abstraktion för att erfarenheter av ett föremål eller en företeelse ska kunna återanvändas vid kontakt med andra liknande föremål eller företeelser. Ordet "bil" är exempel på ett abstrakt begrepp. Man kan träffa på ett föremål som man aldrig sett förut och ändå känna igen det som en bil med alla egenskaper som brukar förknippas med bilar i allmänhet. Lagar som skrevs för 40 år sedan kan tillämpas på bilar som designas och tillverkas idag, därför att lagarna uttrycktes med abstrakta begrepp som kan fånga in även okända och framtida företeelser. (källa)
  3. In på 1950-talet fanns det bilar med så kallade dynastartenheter, vilket var en kombinerad likströmsgenerator och startmotor. Att ha båda funktionerna i en enhet sparade lite vikt, men kompromisser gjordes i båda fallen. En likströmsgenerator består, liksom en likströmsmotor, av en magnet och en spole. (källa)
  4. Under andra världskriget användes gengas som fordonsbränsle i Sverige och Finland på grund av bristen på olja. Detta skedde genom att befintliga bilar modifierades genom att förses med mindre gasgeneratorer, så kallade gengasaggregat. (källa)
  5. Glasmästare är ett hantverksyrke inom vilket utövande hantverkare hanterar, installerar och säljer glas, företrädesvis fönster-, dörr- samt övrigt byggnadsglas. Normalt sett ingår även glasning av fordon i glasmästarens arbetsuppgifter. I det ingår reparation och nymontering av rutor i bilar, båtar och traktorer men även i stationära maskiner som lyftkranar. (källa)
  6. Etandiol, vardagligt glykol, ofta även förtydligande kallad etylenglykol, är den enklaste tvåvärda alkoholen (diolen) med formeln (OH)CH2CH2(OH). Etandiol har hög kokpunkt på grund av att ämnets molekyler binds via vätebindningar. Ämnet används bland annat i kylarvätska i bilar i syfte att sänka fryspunkten. (källa)
  7. Däckets funktion är bland annat att ge grepp mot underlaget, dämpa vibrationer och skydda hjulet mot slitage. Det är vanligast med luftfyllda däck men däck kan även vara fyllda med till exempel vätska eller vara solida. Moderna bilar använder slanglösa däck men till exempel cykeldäck är ofta försedda med en innerslang. Slanglösa däck (UST) börjar dock komma på mountainbikes. (källa)
  8. En modernare variant av gungleksak brukar finnas utomhus på lekplatser, och står på en grov spiralfjäder. Under 1900-talet utvecklades en form av gunghästar, bilar och andra fordon, som rörde sig om man stoppade i mynt. Sådana blev vanliga i köpcentrum. (källa)
  9. Gurgel var ett brasilianskt bilmärke, uppkallat efter dess grundare, João do Amaral Gurgel. Det grundades 1969 och specialiserade då på terrängfordon baserade på chassin från Volkswagen Typ 1. Den första helt egna modellen var Gurgel BR-800. Den hade dock svårt att konkurrera med importerade bilar, såsom Fiat Uno Mille, som kostade ungefär lika mycket trots hög skatt på importbilar. En annan modell var Gurgel Carajás, en SUV, som mötte hård konkurrens från Lada Niva. Gurgels ekonomiska situation var svår och produktionen avbröts 1993 och bolaget gick i konkurs 1995. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.